Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Lokality s najsilnejším realitným trhom

Napísal Róbert Bosák, 24.05.2015

Vývoj na realitnom trhu často prehadzuje poradie najdrahších lokalít, no niekoľko stálic si svoju silnú pozíciu drží už roky. Tieto špeciálne regióny sa vyznačujú vhodnými podmienkami pre rast, ktorý im zaisťuje dominantné miesto pred ďalšou konkurenciou. 


Na svete je viacero silných lokalít, v ktorých nemá realitný trh žiadne problémy so stagnáciou alebo výrazným zlacňovaním spôsobeným nezáujmom o nehnuteľnosti. Tieto oblasti si držia svoje stabilné postavenie dlhodobo a aj napriek niekoľkoročnej expanzii dokážu naďalej bez vyčerpania možností ponúkať priestor pre zlepšovanie realitného prostredia, čo z nich robí atraktívne miesta pre domácich aj zahraničných investorov.

Zdroj: www.wikipedia.org


Charakter lokalít s najsilnejším realitným trhom :


–        developeri neustále prichádzajú s novými projektmi

–        ceny realít dlhodobo zaznamenávajú rastúce čísla

–        architektúra a stavebníctvo sa orientuje na moderné postupy

–        väčšia rovnováha medzi rezidenčnými a komerčnými objektmi

–        silný podnikateľský sektor podporuje investície do nehnuteľností

Zdroj: www.wikipedia.org


Najsilnejšie realitné trhy :

 

Dynamický Manhattan – Manhattan bol odjakživa centrom realitného trhu v USA, no v 20.storočí sa definitívne zaradil aj medzi najsilnejšie lokality sveta. Množstvo mrakodrapov, miliardy investícií do komerčných objektov a unikátne stavby tvoria základ miestneho trhu, ktorý vzbudzuje rešpekt na celom svete. 

Stabilný Londýn – Londýn má viacero silných mestských častí, kde sú ceny realít najvyššie v Európe a ich úroveň potopí aj mnoho svetových lídrov. Najatraktívnejšie lokality ponúkajú vhodný priestor pre biznis aj bývanie, takže Londýn ako realitné centrum Európy má stále vysoký potenciál.

Rastúci Šanghaj – Čína je ekonomický motor a to sa samozrejme odrazilo aj na realitnom trhu. Developeri sa predbiehajú v najlepších nápadoch a v kombinácií s rastúcou silou ekonomiky tohto mesta môžeme čakať, že Šanghaj má pred sebou stále svetlú budúcnosť.  

Dubajský tiger – Rozvoj v Dubaji nespočíva ani tak vo vývoji realitného trhu ako na unikátnych stavebných nápadoch, ktoré miestny trh ťahajú nahor. Bláznivé architektonické diela sú pre túto metropolu príznačné a podľa mnohých predpokladov ich bude naďalej pribúdať.


Aj Slovensko má svojich lídrov


Silní lídri, ktorí ťahajú miestny slovenský trh, sa nájdu aj u nás. V porovnaní so zahraničím majú veľmi slabé čísla, no na Slovensku sa starajú o zvyšovanie priemeru v štatistikách a posilňovanie trhu v krajine. Takýmito lokalitami sú jednoznačne bratislavské mestské časti Ružinov a Staré mesto, ktoré ponúkajú stabilitu a v poslednom období sa hlásia aj Košice, ktoré zaznamenávajú medzikvartálny nárast cien a rozhýbalo sa v nich aj stavebníctvo. 

Zdroj: www.onlinebratislava.sk 


Či sa jedná o celosvetové alebo len celoslovenské lokálne trhy, ich sila prináša pre investorov stabilitu a možnosti pomáhať k napredovaniu daného regiónu po každej stránke. Na základe toho sa tieto lokality stávajú prestížnymi centrami, v ktorých sa sústreďuje nielen realitný sektor, ale aj kapitál a finančné dianie. To pomáha rastu v pozitívnom smere a prináša plusové čísla aj v globálnom meradle.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hdw.eweb4.com, wikipedia.org, onlinebratislava.sk