Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Letný seriál o dovolenkových hitoch (4. časť) – Švajčiarsky hotel pod holým nebom

Napísal Róbert Bosák, 10.08.2018

Niekto miluje luxusné rezorty na rozpálenej pláži, iní ocenia skôr svieži horský vzduch s pobytom pod holým nebom. Pre tých druhých tu máme ďalší skvelý tip na netradičnú dovolenku, tentoraz pod hviezdami v nedotknutej časti Švajčiarska.

Zdroj: www.urdesignmag.com 


Nocľah pod šírym nebom priamo na úpätí hôr si zvykneme spájať so stanovaním. Obľúbené  švajčiarske stredisko Toggenburg nám však ukazuje, že takýto spôsob dovolenky si môžeme užívať aj s náznakom hotelového štandardu. Zero Real Estate, ako je aktuálny projekt bratov Franka a Patrika Rinklinovcov nazvaný, totiž ponúka netradičné ubytovanie, aké sa postará o jedinečný zážitok v náruči nedotknutej prírody.

Zdroj: www.toggenburg.org


Nekonvenčný projekt pre pobyt mimo civilizácie

 

Koncept projektu Zero Real Estate spočíva v návrhu nekonvenčných „izieb,“ ktoré  však ani zďaleka nepatria k typickým hotelovým apartmánom. Ide o 3 samostatné parcely bez stien a inžinierskych sietí, na ktorých je iba manželská posteľ, ktorá spolu s lampami na baterky tvorí jediné príslušenstvo pre ubytovaných. V prípade nepriaznivého počasia, na ktoré sa dá pod alpskými kopcami natrafiť bežne, je však možné využiť aj ochrannú drevenú strieška.

Zdroj: www.dezeen.com 


Nejde o prvý projekt hotelu pod otvoreným nebom

 

Výnimočný projekt hotelových izieb tohto typu nie je prvým, s ktorým architekti kedy prišli. Jeden podobný majú na konte aj spomínaní bratia Rinklinovci, ktorí pred časom navrhli Null Stern Hotel. Z názvu vyplýva, že šlo o rezort s nula hviezdičkami, no s možnosťou užívať si divokú dovolenku zoči-voči alpskej krajine. Práve návrh projektu im dodal boahté skúsenosti a poznatky, ako svoj nápad vylepšiť, vďaka čomu mohol vzniknúť práve Zero Real Estate.

Zdroj: www.toggenburg.org 


Dovolenku v takomto hoteli si zrejme vyskúšajú len tie najdobrodružnejšie typy.  Problémom rezortu nie je ani tak cena 295 švajčiarskych frankov za noc ako skôr možnosť využívať ho z dôvodu studených alpských nocí len počas letnej sezóny. Napriek tomu sa jedná o prínosný spôsob ubytovania, ktorý by v ponuke netradičných hotelových rezortov nemal chýbať.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.toggenburg.org

Foto: www.urdesignmag.com, www.toggenburg.org, www.dezeen.com