Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kvalitná alternatíva na terasy v podobe drevoplastu

Napísal Róbert Bosák, 09.05.2015

Posedenie na terase počas jarných a letných mesiacov je skvelou možnosťou na relax. Preto by mala každá terasa vyzerať štýlovo a udržiavať sa v kvalitnom stave, nech poskytuje obyvateľom dobrý dojem a komfortné prostredie.

Zdroj: www.probau.cz


Nakoľko sú terasy ideálnym miestom na prežitie pokojných chvíľ osamote alebo v kruhu najbližších, ich popularita je odjakživa dosť vysoká. Domáci využívajú túto oddychovú zónu na rôzne účely a tešia sa z okamihov strávených v jej priestoroch. Problémom však je, že po nejakom čase môže kvalita terasy upadať, čomu nezabráni ani voľba tak kvalitného materiálu akým je drevo. Odpoveďou na tieto problémy môže byť orientácia na drevoplast, ktorý prináša na terasy zaujímavú inováciu.

Zdroj: www.floor.cz


Drahé drevo nie je zárukou životnosti


S drevenými terasami sa stretávame všetci, pretože sú súčasťou rodinných domov, chalúp aj reštaurácií. Niektorí ľudia investujú veľa peňazí do drahých drevín s cieľom mať na terase nezničiteľnú kvalitu a veria, že výberom rôznych exotických alebo severských drevín sa vyhnú rôznym poškodeniam spôsobeným vonkajšími vplyvmi. Toto presvedčenie je mylné, pretože aj keď je drevo úžasným a trvácnym materiálom, jeho nepoškodený stav závisí od pravidelnej a správnej starostlivosti vykonávanej pomocou ochranných náterov. Na druhej strane, ak sa Vám podarí kvalitu zachovať bez poškodení, nezabúdajte na stratu elegantného vzhľadu, ktorý sa pod vplyvom týchto náterov postupne stráca, takže skôr či neskôr bude drevená terasa potrebovať rekonštrukciu.

Zdroj: www.atawa.cz


Skúsiť môžete drevoplast


Drevoplast alebo inak nazývaný WPC je známy materiál, ktorý sa začal vo veľkom využívať na montáž terasy. Jedná sa o špeciálnu kombináciu plastu a dreva, ktorá sa ukladá na podklad vo forme kompozitových dosiek a vytvára tak podlahu. Výhodou tohto materiálu je, že terasy spájajú tie najlepšie vlastnosti dreva a plastu a v konečnom dôsledku sa zhotovujú tak, aby nevyžadovali žiadnu ďalšiu údržbu okrem klasického upratovania a čistenia.

Zdroj: www.marval.cz


Vzhľad pripomína drevo


Vieme, že dnešné výrobné postupy dokážu spracovať plast do akejkoľvek formy a nie je žiadny problém spraviť z neho atrapu iného materiálu. To sa v spojitosti so zakomponovaním drevených prvkov do kompozitových dosiek z WPC materiálu podarilo takisto a terasy z drevoplastu ponúkajú dizajn podobný drevu. Pri chôdzi po terase a zvukoch vyplývajúcich z krokov síce spoznáte rozdiel, no na pohľad si len ťažko všimnete, že dosky nie sú 100% z dreva.

Zdroj: www.woodparket.cz


A čo úroveň kvality ?


Otázniky ohľadom využitia drevoplastu sa týkajú najmä kvalitatívnej stránky, ktorú výrobcovia prezentujú ako jednu z najvyšších. Plastová zložka WPC je vďaka pevnosti prispôsobená na odolávanie rôznym vplyvom a drevená časť ponúka eleganciu, čím vzniká silné spojenie dizajnu a vysokej kvality. To je vlastne hlavným dôvodom rastúcej popularity tohto inovatívneho materiálu, ktorý sa stáva čoraz viac súčasťou slovenských terás.

Zdroj: www.wpc-drevoplast.cz


Kupujte len od spoľahlivých spoločností


Pred kúpou dosiek z drevoplastu a ich následnou inštaláciou Vás ešte chceme upozorniť na dôkladný výber predajcu. Médiami sa šíria informácie o podvodných praktikách niektorých výrobcov, ktorí miesta dreva používajú rôzne bambusové drte a plastovú zložku nahrádzajú rôznymi recyklovanými časťami. To spôsobuje rýchle poškodenie terasy, čo kazí ich celkovo dobrý obraz o drevoplaste. Určite pomôže kupovať dosky od predajcov, ktorí Vám k nákupu doložia aj certifikát k materiálovému zloženiu.

Zdroj: www.gelend.cz


Drevoplast ako vhodný materiál na terasy nepovedal ani zďaleka posledné slovo a jeho využitie napreduje ďalej. Aktuálne sa rozšírila kúpa týchto dosiek za účelom pokrývania schodov v exteriéroch aj interiéroch a používa sa aj na dvoroch pri bazénoch či v záhradách. Odolnosť, dlhodobá trvácnosť a minimálna starostlivosť robia z drevoplastu skvelú alternatívu voči klasickým materiálom, takže vyhliadky predajcov do najbližšej budúcnosti sú právom plné očakávaní.


Text : Róbert Bosák

Foto : probau.cz, floor.cz, atawa.cz, marval.cz, woodparket.cz, wpc-drevoplast.cz, gelend.cz