Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kultúrne stredisko v Jesenskom prejde obnovou za viac ako 1 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 03.08.2023

Na Gemeri sa pripravuje niekoľko väčších rekonštrukčných projektov. Obnovou prejde aj kultúrne stredisko v Jesenskom. Náklady na jeho renováciu sa vyšplhajú na viac ako 1 mil. €.

 

Kultúrne stredisko v Jesenskom je dlhodobo najvyužívanejšou budovou v obci. Objekt slúži na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí aj ako priestor vhodný na konferencie či školenia. Nachádza sa v ňom aj niekoľko kancelárií a zasadá v ňom obecné zastupiteľstvo. Tieto účely bude plniť aj po ukončení rekonštrukcie za viac ako 1 mil. €.

Zdroj: jesenske.sk

 

Zníženie energetickej náročnosti

 

Hlavným cieľom rekonštrukcie je zlepšenie technického stavu budovy a zníženie jej celkovej energetickej náročnosti. Zástupcovia obce od tohto kroku očakávajú zníženie spotreby energií a s tým súvisiaci pokles nákladov na prevádzku budovy. V rámci snahy o splnenie tohto cieľa prebehnú viaceré rekonštrukčné práce, ktoré prispejú k zaisteniu vyššieho komfortu aj dlhšej trvácnosti stavby.

 

Plánované rekonštrukčné práce:

 

- výmena strechy

- výmena okien a dverí

- montáž nového kúrenia

- zateplenie celého objektu

- výmena elektrických sietí

 

Finančné zdroje z plánu obnovy

 

Plánované rekonštrukčné práce v budove s výmerou vyše 1000 m² si vyžiadajú náklady rátané v niekoľkých stovkách tisíc eur. Nákladnú rekonštrukciu by obec z vlastných zdrojov zaplatiť nemohla, čo bolo dôvodom, pre ktorý objekt na renováciu čakal niekoľko rokov. Jesenskému sa podarilo získať potrebné finančné prostriedky vďaka plánu obnovu, z ktorého bolo na tento účel vyčlenených približne 1,3 mil. €. Obec získala finančné zdroje v rámci výzvy na obnovu historických a pamiatkovo chránených budov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: jesenske.sk