Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kuchynské robotické ruky menia reštaurácie aj domácnosti

Napísal Róbert Bosák, 02.07.2018

Pokrok v oblasti výroby spotrebičov a praktických doplnkov do domácností prináša na trh čoraz viac robotických zariadení. K tým najžiadanejším patria robotické ruky, ktoré sa stávajú flexibilnými pomocníkmi schopnými uľahčiť nám kuchynské práce.

 

Príchod kuchynských robotických rúk na slovenský trh je zatiaľ v tieni klasických doplnkov určených na varenie. V západnom svete sú však takíto flexibilní pomocníci bežnou súčasťou kuchýň, a to v reštauráciách aj domácnostiach. Dopyt po týchto produktoch je dokonca taký silný, že na trhu sa dokáže presadiť hneď niekoľko spoločností zameraných na ich výrobu.

Zdroj: www.youtube.com 


Robotic Kitchen zvládne prípravu všetkých jedál

 

Tým najlepším, čo bolo na scéne s týmito produktmi zatiaľ predstavené, je zariadenie Robotic Kitchen od spoločnosti Moley Robotics. Aspoň tak to zhodnotili kritici, ktorí vzali do úvahy aj zisk niekoľkých ocenení pre tento unikátny systém na domáce aj reštauračné varenie. Tie si nevyslúžil len kvôli rýchlej a sebestačnej aktivite počas varenia, ale najmä vďaka schopnosti po sebe umyť riady a poupratovať.

Zdroj: www.medium.com 


Systém Creator zabodoval v rýchlom občerstvení

 

Ďalším z prevratných zariadení, ktoré si právom získalo obdiv kuchárov, je systém Creator od firmy Momentum Machines. Ten sa uplatnil hlavne ako šikovný robot vhodný do prevádzok s rýchlym občerstvením, ktorý je schopný pripravovať hamburgery a podobné špeciality. Jeho kvality mala ako prvá možnosť testovať jedna z bostonských reštaurácií, kde sa Creator hneď osvedčil. Aj preto sa nedávno stal „novým zamestnancom“ ďalšej prevádzky v San Franciscu.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 


Ako kuchynské robotické ruky fungujú:

 

- robotom stačí pripraviť na miesto potraviny, s ostatným si poradia sami

- systém riadenia a nastavenie požadovaného režimu prebieha na diaľku

- robot vyberá recepty z databázy alebo sa ich naučí z nasnímaného videa

- najlepšie modely zvládnu aj vertikálne rezanie mäsa či miešanie omáčok

Zdroj: www.grubstreet.com 


Výroba robotických rúk by mala aj naďalej napredovať, takže priaznivci takýchto zariadení sa môžu tešiť na ďalšie novinky, s ktorými bude príprava jedál celkom bezstarostná. Práve to je dôvod, pre ktorý by sa už v najbližších mesiacoch mohlo varenie v reštauračných aj domácich kuchyniach zautomatizovať, zrýchliť a hlavne zjednodušiť.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.smithsonianmag.com, www.youtube.com, www.medium.com, www.dailymail.co.uk, www.grubstreet.com