Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Klimatizácia – pomocník pre zdravé domáce prostredie

Napísal Róbert Bosák, 18.04.2016

Pre príjemné a zdravé prostredie v našej domácnosti môžeme vždy niečo spraviť. Jedným z krokov je aj udržiavanie optimálnej teploty v príbytku, k čomu nám pomôže klimatizácia.

 

Pravidelné výkyvy počasia nie sú nič nezvyčajné ani počas jarných dní a kým jeden deň môže byť chladno, na druhý už svieti slnko a teplota sa šplhá k 20 stupňom. To vplýva aj na kvalitu nášho domáceho prostredia, kde sa hneď odzrkadľujú klimatické zmeny a vytvárajú teplotnú nerovnováhu. Tá môže ohrozovať celkový komfort a zabraňovať kvalite bývania, čo sa však dá riešiť úplne jednoducho.  

 

Odpoveďou je klimatizácia

 

Jedným z ideálnych riešení ako dokážeme zvýšiť celkovú kvalitu vnútorného prostredia je práve klimatizácia. S týmto zariadením sa stretávame pravidelne na rôznych miestach a už dlhé roky ho nachádzame takisto v domácnostiach, kde slúži ako verný pomocník pri snahe docieliť teplotnú rovnováhu.

Zdroj: www.klimatizacia.eu

 

Vyvážená teplota závisí od správneho používania  

 

Využitie klimatizácie je prospešné iba pri správnom používaní, v opačnom prípade bude pre zdravie obyvateľov skôr rizikové ako užitočné. Ak si máme zaistiť optimálnu mieru teploty, nemali by sme prekračovať 5 až 7 stupňové odchýlky od tej vonkajšej. Nemenej dôležitý je smer prúdenia vzduchu, ktorý by nemal smerovať na hlavu a chrbticu obyvateľov. Ideálne je rozptýlenie po priestore, ktoré docielime správnym umiestnením zariadenia.

Zdroj: www.klimaval.sk

 

Dôležitý je výber zariadenia

 

Správne používanie klimatizácie ešte nie je zárukou dosiahnutia ideálnej teploty v priestoroch príbytku. Zabúdať nesmieme ani výber funkčného a moderného zariadenia, ktoré nám poslúži na dosiahnutie tohto cieľa. Súčasný trh ponúka rôzne modely s celým spektrom funkcií, takže nájsť ten správny, ktorý spĺňa nároky konkrétneho interiéru, nebude problém.

Zdroj: www.etkm.sk

 

Klíma sa hodí aj mimo letného obdobia

 

Aj keď využitie klimatizácie sa nám spája prevažne s obdobím leta, možnosť prevádzkovať tohto užitočného pomocníka máme takmer celý rok. Dnešní predajcovia totiž ponúkajú rôzne moderné zariadenia, ktoré dokážu viac ako len ochladzovať vzduch, na základe čoho sa zídu aj v iných ročných obdobiach.

Zdroj: www.klimatizacia.eu


O klimatizáciách sa toho popísalo dosť a ich výhody sú nám ako súčasť rôznych reklamných kampaní prezentované neustále. Je pravda, že tieto zariadenia sú skvelým pomocníkom pre každú domácnosť, no platí to iba v prípade výberu vhodného modelu a správneho využívania. Ak sa nedodržia zásady manipulácie so zariadením, potom sa môže aj tá najlepšia klíma stať zbraňou útočiacou na komfort obyvateľov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : klimatizacia.eu, klimaval.sk, etkm.sk