Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Keramzit – materiál s rôznymi podobami

Napísal Róbert Bosák, 10.02.2016

Bohatá ponuka rôznych druhov umelého kameňa umožňuje stavebníkom vybrať si ten správny materiál pre ich objekt. Spomedzi mnohých možností sa ako jedna z najlepších javí voľba keramzitu, ktorý má v súčasnom stavebníctve stabilné miesto.

 

Umelý kameň je pri výstavbe domov a ich následnom zariaďovaní využívaný stále častejšie, takže výrobcovia týchto materiálov majú o prácu postarané. Platí to aj v prípade keramzitu, ktorý si v stavebníctve našiel široké uplatnenie a stáva sa bežnou súčasťou domácností. Aj napriek tomu nie je toto špeciálne kamenivo až tak známe a mnoho majiteľov nehnuteľností o ňom počuje prvýkrát.

 

Výnimočný medzi umelými kameňmi

 

Výrobcovia neustále hľadajú nové riešenia ako na trh priniesť kvalitné umelé kamenivo, ktoré dokáže oživiť architektúru a stavebníctvo. Keramzit je ako stvorený na splnenie tohto účelu, pretože jeho prítomnosť zabezpečí zvýšenie kvalitatívnej úrovne a navyše prináša aj estetický efekt. Okrem toho ide o špeciálny materiál, ktorý sa dá použiť na rôzne dekoratívne účely aj v záhradách, no nestratí sa ani v interiéroch, čo je spôsobené farebnou variabilitou. Jednotlivé produkty sa totiž vyrábajú v troch možných odtieňoch od hnedej a hnedo-červenej po šedú.

Zdroj: www.mastercity.ru


Materiál v rôznych podobách

 

Podobne ako pri ďalších umelých kameňoch, aj keramzit vzniká v peciach pri teplotách nad 1000 stupňov. Základom pre jeho výrobu je íl, ktorý sa premieňa na drobné guličky podobné štrku a ten sa môže upravovať do formy pevných stavebnín. Materiál je dosť flexibilný, čo umožňuje výrobcom prinášať ho vo viacerých podobách spestrených až troma farebnými variantmi.

 

Keramzitový štrk – Kamenné guličky sú najznámejšou formou tohto materiálu a ich využitie sa spája najmä s domácou vegetáciou. Skvelá estetická schopnosť z nich robí pomocníka pri dekorovaní kvetných záhonov, okrasných kríčkov alebo malých stromčekov.  

Zdroj: www.mastercity.ru

 

Keramzitbetón – Možnosti na výrobu umelého betónu sú dnes takmer neobmedzené a medzi množstvom vhodných materiálov sa ocitol aj keramzit. V pevnej betónovej forme ho môžeme nájsť v strechách, v stenách, na terasách alebo ako súčasť záhradných chodníčkov.

Zdroj: www.merit-slatinany.cz

 

Tvárnice a panely – Práve z keramzitbetónu sa dajú zhotoviť aj špeciálne tvárnice a panely, ktoré sa hodia k realizácií viacerých typov budov. Najmä majitelia montovaných domov sa zhodujú, že použitie takýchto stavebnín bolo správnym rozhodnutím a ich bývanie má dobrú kvalitu, k čomu prispel práve keramzit.

Zdroj: www.merit-slatinany.cz

 

Keramzit ponúka viacero pozitív

 

Nech už využijete keramzit v rôznych formách, v každom prípade ponúka niekoľko dobrých vlastností podporujúcich kvalitu vašej stavby. Práve pre tieto vlastnosti sa stal vyhľadávaným pri rôznych typoch stavieb a stáva sa vhodnou alternatívou voči klasickým materiálom.  

 

–        hmotnosť materiálu je dosť nízka a materiál patrí k najľahším umelým kameňom

–        keramzitové tvárnice sa osvedčili ako vhodný akustický a tepelný izolant domov

–        využitie materiálu je ideálne pri nízkoenergetických a pasívnych nehnuteľnostiach

–        okrem spomínaného využitia sa hodí aj na filtračné zásypy striech alebo potrubí

–        materiál sa začína čoraz viac využívať pri rozsiahlych monolitických konštrukciách

Zdroj: www.abakon.cz

 

Budúcnosť keramzitu ako vyhľadávaného stavebného materiálu vyzerá sľubne, čo potvrdzuje rastúci záujem o tento špeciálny materiál. Na rozdiel od prírodného kameňa nedýcha živosťou a typickým kamenným chladom, no ako ideálna náhrada určite nesklame. Keramzit má totiž všetky vlastnosti potrebné pre kvalitatívne a estetické uspokojenie stavebných postupov, čo z neho robí plnohodnotný stavebný prvok schopný konkurovať akémukoľvek materiálu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : stavnet.cz, mastercity.ru, merit-slatinany.cz, abakon.cz