Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Keď môže byť hotel z ľadu, môže byť aj z piesku

Napísal Róbert Bosák, 31.12.2015

Včera sme sa trochu zmrazili pri ľadových hoteloch na štýl iglu, takže dnes si doprajeme výlet do teplejších destinácií. V nich sa môžu stavať napríklad hotely z piesku, ktoré nám takisto ponúknu nezvyčajný zážitok.

Zdroj: www.samstroy.com

 

Inovácia je v architektúre dosť žiadaná a okrem rôznych obchodných centier, mrakodrapov a rezidenčných nehnuteľností to dokazujú aj moderné hotelové komplexy. Tie sa síce budujú v maximálnom komforte s jedinečným dizajnom, no zákazníkov treba vždy prekvapiť niečím originálnym. Hotely postavené z piesku túto požiadavku spĺňajú tým najlepším možným spôsobom a my si postupne predstavíme fascinujúci pieskový hotel z Holandska, mŕtvy objekt z britskej pláže a jeden púštny egyptský unikát.

 

Za ubytovaním v piesku do Holandska 

 

Prvý z predstavených pieskových hotelov postavili v Holandsku, čo vyvracia mýtus o potrebe stavať takéto objekty len na púšti. Holandsko je známe skôr vodou ako pieskom, no aj napriek tomu tu vznikol krásny hotelový objekt v tomto štýle. Jedná sa o sieť apartmánov budovaných počas prestížneho sochárskeho festivalu, pričom ubytovacie priestory ukryli do veľkých sôch. Izby s vodou, elektrinou, oknami a wifi pripojením ponúknu príjemný zážitok, ktorý má však obmedzenú životnosť.

Zdroj: www.samstroy.com


Prvý pieskový hotel bol v Británií

 

Holandsko nie je prvou európskou krajinou, ktorá ponúkla nocľah v hoteli z piesku. Tou bola Veľká Británia a jej pláž v oblasti Dorsete, kde známy sochár Mark Anderson postavil prvý objekt tohto typu. Išlo o menší komplex bez strechy a sociálnych zariadení vybudovaný z tisícky ton piesku. Jeho životnosť však bola krátkodobá a dnes sa na hotel iba spomína.

 

Pieskový unikát z Egyptu

 

Krajina známa nekonečnými pieskovými plochami ponúkla skvelé podmienky na výstavbu takéhoto hotela. Na rozdiel od európskych kolegov mali tunajší iniciátori výstavby materiál oveľa dostupnejší, no aj tak šlo o náročnú a svedomitú prácu. Realizácia hotela nazvaného Adrére Amellal nakoniec dopadla podľa plánov a turisti sa tak môžu ubytovať v unikátnom pieskovom paláci na hraniciach Egypta s Líbyou.

Zdroj: www.krasysveta.sk

 

Fantázií sa medze nekladú a preto si môžu architekti dovoliť prísť s niečím šokujúcim. Inak tomu nebolo ani pri avizovaní výstavby predstavených hotelov, ktoré sa stali extravagantnými budovami spestrujúcim architektonickú mapu. Dva z hotelov sú momentálne funkčné a stoja relatívne blízko nás, takže v prípade návštevy Holandska alebo slnečného Egyptu si môžete bývanie v útrobách piesku vyskúšať na vlastnej koži.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : samstroy.com, krasysveta.sk