Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kalené sklo oživí každú miestnosť

Napísal Róbert Bosák, 19.11.2015

V moderných interiéroch sa využívajú rôzne materiály, prostredníctvom ktorých sa majitelia snažia dosiahnuť najvyšší možný estetický efekt. Je to práve kalené sklo, ktoré je vyhľadávané za účelom spestriť daný priestor a vdýchnuť mu očarujúcu eleganciu. 


Sklo ako materiál sa osvedčil už v dávno a jeho význam pri estetickom zladení príbytkov je nenahraditeľný. Aj v súčasnosti sa stáva vyhľadávaným a majitelia mnohých domácností ho využívajú v rôznych prevedeniach. Vzhľadom na potrebu spájať bezpečnostnú, kvalitatívnu a estetickú stránku sa hľadali spôsoby ako priniesť odolné a praktické prevedenie skla, ktoré by vydržalo aj náročnejšie podmienky. Výrobcovia prišli so špeciálnym kaleným sklom a túto úlohu splnili na výbornú.

Zdroj: www.alfaglass.cz


Špeciálne doplnky z kaleného skla

 

Ak máte doma nejaký doplnok z kaleného skla, potom môžete zhodnotiť pomer jeho plusov a mínusov podľa svojich skúseností s jeho využívaním. Bez ohľadu na subjektívne dojmy je nutné povedať, že tento materiál ponúka dosť dobrú možnosť ako priniesť domácnosti niečo špeciálne, čo má na celkovú harmóniu v priestore priaznivý vplyv.

 

Využitie kaleného skla :

 

–        ako posuvné steny predeľujúce izby

–        ako elegantné umývadlá v kúpeľniach

–        ako odolné varné dosky v kuchyniach

–        ako trvácne obklady do kúpeľní a kuchýň

–        ako esteticky zladené konferenčné stolíky

–        ako „zásteny“ za umývadlami a sporákom

 

Elegancia, ktorá oslní

 

Kalené sklo má viacero pozitív, no najviac skloňovaná je práve jeho oslňujúca elegancia. Nie náhodou sa pravidelne ocitá medzi aktuálnymi dizajnovými trendami a stáva sa súčasťou oceňovaných interiérov. Podmienky, pri ktorých sa materiál opracováva dovoľujú výrobcom pristúpiť k rôznym prevedeniam, vďaka ktorým sa pripravujú najkrajšie motívy plné farieb a zákazníci tak majú do činenia s umeleckým stvárnením interiérového dizajnu. Stačí si nájsť správny typ a ideálne ho dopasovať k zvyšnému zariadeniu v priestore.     

 

Typy kaleného skla :

 

–        matné a priehľadné

–        tmavé alebo svetlé

–        v rôznych farbách

–        v dymovom vzhľade

–        s lakovaným povrchom

 

Vyzdvihnime odolnosť, pozor na údržbu  

 

Nielen hrúbka skla rozhoduje o jeho odolnosti voči rozbitiu a mechanickým poškodeniam. O bezpečnosť a lepšiu trvácnosť sa v tomto prípade stará najmä spôsob zhotovenia. Doplnky z kaleného skla sa na rozdiel od tých klasických vyrábajú tepelným spracovaním, ktoré dáva materiálu obrovskú silu a stáva sa tak maximálne bezpečným. Na druhej strane, nezabúdajme na večný problém so sklom a tým je čistenie. Je jedno, či máte sklo tmavé, matné alebo farebné, rátajte s viditeľnou mastnotou a šmuhami, ktoré treba neustále čistiť. 

Zdroj: www.favi.cz


Skvelé kvalitatívne a dizajnové vlastnosti kaleného skla oceníme v každej miestnosti. Tento unikátny materiál môžeme nájsť kdekoľvek, kde sa do celkového zladenia priestoru bude hodiť. Navyše, oceníme jeho bezpečnostnú stránku, ktorá pri skle zohráva vždy hlavnú úlohu a za zmienku stojí aj jeho praktický význam. V porovnaní s minimom mínusov je jasné, že ide o trendový materiál, ktorý bude mať v domácnostiach ešte dosť silné slovo.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : alfaglass.cz, favi.cz