Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Jedna z najlepších stavieb roku 2015 vyrástla v Pittsburghu

Napísal Róbert Bosák, 06.01.2016

USA potvrdili svoju architektonickú silu aj v uplynulom roku, počas ktorého vybudovali mnoho atraktívnych nehnuteľností. Medzi najzaujímavejšie unikáty patrí aj mrakodrap z Pittsburghu, ktorý sa stal celosvetovým ideálom medzi ekologickými stavbami.


K novým dominantám americkej architektúry patrí jeden z pittsburghských mrakodrapov. Ide o vežu pomenovanú The Tower at PNC Plaza, ktorej výstavba bola dokončená len nedávno a momentálne ju začínajú obsadzovať prví užívatelia priestorov. Očakávania boli vysoké už po predstavení projektu a iniciátori ich ešte zvýšili vyhlásením, že vybudujú najekologickejší mrakodrap na svete.

Zdroj: forum.skyscraperpage.com


Smelý plán, skvelý výsledok

 

Plány autorov projektu výnimočnej pittsburghskej veže boli odvážne a ich motivácia spraviť zo svojej stavby jedinečnú nehnuteľnosť ešte väčšia. Výsledok ich práce stojí jednoznačne za to, pretože nový mrakodrap z Pittsburghu nie je bežnou výškovou vežou. Jeho výnimočnosť spočíva práve v ekologickom prevedení celej budovy, ktorá prináša miestnej architektúre potrebnú inšpiráciu a užívateľom budovy samozrejme poskytuje ideálne podmienky k práci.

Zdroj: www.electrictv.net

 

Niekoľko faktov o pittsburghskej veži : 

 

–        celková úžitková plocha výškového objektu dosahuje necelých 75 000m2

–        investori minuli na realizáciu odvážneho projektu okolo 386 miliónov eur

–        budova minie v porovnaní s bežnými mrakodrapmi o 50% energie menej

–        úspora na celkovej ročnej spotrebe vody môže dosiahnuť aj viac ako 70%

–        ekologický profil nehnuteľnosti bol ocenený certifikátom LEED Platinum

Zdroj: www.arcrealestate.ir

 

Dôraz na ekológiu zohral kľúčovú úlohu

 

Základom celého projektu bolo vytvoriť modernú architektonickú koncepciu založenú na princípe stavebných postupov zohľadňujúcich ekológiu. Na základe toho sa autori budovy nebáli prísť s inovatívnymi prvkami ako napríklad s prirodzeným vetraním prostredníctvom okien, solárnymi kolektormi, chladiacimi trámami, systémom na recykláciu dažďovej vody alebo dvojplášťovou fasádou, ktorá je v USA stále netradičná.

Zdroj: www.slate.com

 

Veža patrí k top stavbám 2015

 

Budova nového mrakodrapu sa stala hneď po ukončení prác jednou z najlepších stavieb roku 2015. Svoju popularitu vzbudila práve konštrukčným a technologickým profilom, pomocou ktorého sa zaradila medzi top budovy v celej USA. Predsa len, americké mrakodrapy nepatria k tým najekologickejším a práve The Tower at PNC Plaza môže dať ostatným architektom ten najlepší príklad.

Zdroj: forum.skyscraperpage.com

 

Nová veža z Pittsburghu stojí definitívne na svojom mieste a čoskoro bude sprevádzkovaná v plnom režime. Aktuálne sa čaká na príchod užívateľov budovy, ktorí majú ukončiť svoje sťahovanie do nových priestorov práve počas nadchádzajúcich januárových dní. Potom môžu sami nájomníci zhodnotiť kvalitu a komfort tohto veľdiela a potvrdiť, že ekologické výškové budovy sú budúcnosťou modernej architektúry.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikipedia.org, forum.skyscraperpage.com, electrictv.net, arcrealestate.ir, slate.com