Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Investori zvyšujú investície do realít, ale bezpečne

Napísal Róbert Bosák, 10.01.2016

Realitný trh je pre investorov stále lákavejší, čoho výsledkom je rastúci objem investícií. Ten má údajne stúpať aj v roku 2016, no podmienkou bude schopnosť nájsť bezpečné investície.

 

Reality sú odjakživa stredobodom záujmu investorov z celého sveta. Aj napriek chvíľkovým výkyvom vo vývoji cien v nich obchodníci vidia garanciu stability a transparentnosti, ktorá je na trhoch vítaná vždy s otvorenou náručou. Inak tomu nebude ani tohto roku, pretože analýzy viacerých poradenských spoločností potvrdzujú pozitívne naladenie investorov hľadajúcich nové investičné príležitosti práve v oblasti realít. Má to však jednu nemennú podmienku a tou je ambícia vkladať peniaze do bezpečných investícií.

Zdroj: texascontractor.acppubs.com

 

Objem investícií má stúpať

 

Vyhliadky investorov do roku 2016 sa spájajú najmä s optimizmom, na základe ktorého sa ich aktivity majú uberať správnym tempom. Napríklad spoločnosť Colliers International prišla s údajom, že zo 600 oslovených investorov plánuje zvýšenie investícií 52%, pričom len 11% z nich investuje do realít menej ako vlani. Zaujímavé čísla ponúkla agentúra Bloomberg, ktorá predpovedá 1,5-násobný rast investícií do nehnuteľností.

 

Trendom sú dlhodobé investície ponúkajúce stabilitu

 

Názory analytikov sa zhodujú na tom, že investori sa budú správať opatrnejšie a ich snahou bude vyhľadávať dlhodobé investície s maximálnou možnou mierou stability. To ich dovedie k trhom, ktoré sa po dlhšom období stagnácie postupne zotavujú a v najbližšom období budú zas v ideálnej kondícií. Očakávať tak môžeme veľké investície do realít v metropolách, ktoré v posledných rokoch neboli centrom záujmu, napríklad v mestách juhovýchodnej Ázie, strednej Európy alebo Austrálií.

Zdroj: www.kurzy.cz

 

Najsilnejšie trhy podporia rast

 

Aj keď pozornosť investorov sa zameria na niektoré netradičné trhy, záujem o top lokality určite neklesne. V Londýne, New Yorku, Šanghaji alebo Dubaji majú investori veľké plány a preinvestované miliardy sa budú ročne rátať opäť v desiatkach. To vytvorí ďalší predpoklad pre celkový rast, ktorý bude aj v roku 2016 pomáhať k napredovaniu realitného trhu po celom svete.

Zdroj: texascontractor.acppubs.com

 

Už v prvom kvartáli 2016 sa investori stretnú s prvými veľkými výzvami, ktorých zvládnutie prinesie svoje ovocie. Jednotlivé lokality by tak pocítili výrazné oživenie a medzi investormi by sa nálada zlepšila ešte viac, čo podporí vývoj na trhoch. Predpovede sú optimistické, no podstatné budú reálne výsledky, takže nechajme sa prekvapiť ako sa bude investorom v tomto roku dariť.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : colliers.com, bloomberg.com

Foto : texascontractor.acppubs.com, kurzy.cz