Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Internáty na úrovni sú vo svete bežné

Napísal Róbert Bosák, 08.08.2015

Za štúdiom sa odchádza aj do zahraničia, kde majú študenti možnosť spoznať miestne internáty. Aj keď existujú prípady katastrofálnych zariadení, veľa internátov ponúka vysoký štandard a bývanie v niektorých je dokonca hotovým zážitkom. 


Spomedzi všetkých foriem ubytovania patria vysokoškolské internáty k tým najžiadanejším, čo je spôsobené obrovskými skupinami študentov v každej vyspelej krajine. Tí samozrejme potrebujú počas štúdia niekde bývať a práve internáty sú tým najjednoduchším riešením. Ich stav však nie je vždy najlepší a mnoho študentov má právo sťažovať sa na zlý stav miestností, nedostatok súkromia či slabé vybavenie budov. Na druhej strane však treba povedať, že po celom svete nájdeme mnoho internátov, ktoré ponúkajú omnoho lepší komfort ako súkromné ubytovanie a študenti by z nich v žiadnom prípade nechceli odísť.

Zdroj: www.plascotrends.co.za

 

Väčšina kvalitných internátov je súkromných

 

Pozitívne dojmy z kvalitného bývania na úrovni si väčšina študentov odniesla zo súkromných zariadení. Tie sa stávajú lukratívnym biznisom vo viacerých krajinách a investorom sa oplatí realizovať tieto projekty vo veľkom. Ak si dajú záležať na vybavení miestností a študentom doprajú komfortné bývanie, tí sú na oplátku ochotní priplatiť za moderné bývanie, ktoré im poskytne vhodné podmienky na štúdium. 

Zdroj: www.citiqproperty.co.za


Nápad z Johannesburgu môže byť príkladom

 

Zaujímavým nápadom na vznik súkromného internátu sa stal známy projekt Mill Junction z juhoafrického Johannesburgu. Jeho autori si trúfli prestavať staré nevyužívané silo na moderné ubytovacie zariadenie spĺňajúce náročné požiadavky. V súčasnosti je tento internát vyhľadávaným pre svoju kvalitatívnu úroveň, takže ako príklad pre ďalšie projekty stojí určite za to. Budova má všetko, čo študenti potrebujú, takže môžu využiť dobré sociálne zázemie, oddychové zóny, knižnice aj jedálne.

Zdroj: www.domusweb.it


A čo Slovensko?

 

Slovenské internáty majú za tými zahraničnými stále čo doháňať, pretože naši študenti sa pomerne častejšie sťažujú ako chvália. Ich stav nie je veľmi dobrý a mnohé z nich potrebujú rozsiahle renovácie. Jedným z lepších prípadov je napríklad internát v bratislavskej Mlynskej doline, ktorý prešiel istou obnovou a priestory vyzerajú oveľa životaschopnejšie. Takisto by  pomohla výstavba viacerých súkromných zariadení, pretože zatiaľ máme len dva v Bratislave a to je ako alternatíva voči študentským domom veľmi málo. 


Ak chceme mať vzdelaných ľudí, ktorí budú prispievať k napredovaniu našej spoločnosti a našej krajiny, mali by sme si dať záležať aj na internátoch a ich zariadení, pretože práve tie sa podieľajú na ich (ne)úspešnom štúdiu. Inšpiratívnych príkladov je vo svete viac ako dosť, takže záleží už len od ľudí zainteresovaných v tejto oblasti, ako táto situácia dopadne a aké podmienky sa našim študentom ponúknu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : plascotrends.co.za, citiqproperty.co.za, domusweb.it