Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Interiéry (nielen) pre námorníkov

Napísal Róbert Bosák, 07.09.2015

Niektoré interiérové štýly dokážu očariť svojou jednoduchosťou , ktorú poznať na každom metri priestoru. V tejto jednoduchosti sa však skrýva istá myšlienka, ktorá robí domácnosť výnimočnou a svoje o tom vedia najmä milovníci námorníckych interiérov. 


Domácnosti so silným námorníckym podtónom sa stávajú bežnou súčasťou bývania po celom svete. Tento atraktívny štýl si dokáže zamilovať mnoho obyvateľov najmä kvôli praktickosti, originalite a najmä kráse vyvierajúcej z jednoduchosti. Takéto príbytky sa postarajú o tvorbu príjemnej atmosféry a prinesú bývaniu nápad, vďaka čomu sa rozširujú aj do rodín, v ktorých nie je žiadny námorník.  

Zdroj: www.zivotnistyl.cz


Vkusný štýl sa rýchlo dostal do domácností

 

Interiéry zariadené v námorníckom štýle nie sú žiadnou novinkou a tento dizajnový smer sa dostal do väčšieho povedomia ľudí s rozšírením námornej dopravy. Aj preto sa jeho začiatky spájajú najmä s Veľkou Britániou a Holandskom, kde bolo námorníkov vždy dosť. Práve tí ho spočiatku využívali vo svojich domácnostiach, no netrvalo dlho a charakter tohto originálneho štýlu sa zapáčil aj ľuďom bez spojenia s námorníckym životom. Postupne sa rozšíril do krajín, ktoré dokonca nemajú ani more a jeho vkusné prvky nájdeme už aj v niektorých slovenských domácnostiach.

Zdroj: www.zivotnistyl.cz


Štýl ponúkajúci schopnosť kombinovať

 

Spomedzi všetkých interiérových smerov, ktoré ponúkajú nápad ukrytý v minimalistickom riešení a originálnom prevedení, patrí námornícky štýl k tým najzaujímavejším. Jeho hlavné črty sa viažu na námornícky životný štýl, no domácnosti zariadené v tomto duchu nestrácajú v žiadnom prípade na schopnosti kombinovať svoj charakter s ďalšími dizajnovými smermi. Samozrejme, že dominantou priestorov budú rôzne symboly vyjadrené farbami a predmetmi typickými pre život námorníkov, no to nie je prekážkou k tvorbe variácií s ďalšími štýlmi.   

Zdroj: www.emadesign.sk


Tradičné prvky námorníckych interiérov :


Dôraz na modrú farbu – Farba mora je jednoznačne modrá, takže tú nájdeme ako dominujúci odtieň vo väčšej časti domácnosti. Návrhári námorníckych interiérov prikladajú dôraz na vplyv tejto farby, ktorý je navyše zvýraznený hojnou účasťou bielej.


Námornícke pruhy – Nebol by to námornícky štýl, keby sa zabudlo na preslávené námornícke pruhy v modro-bielom prevedení. Tie tvoria neodmysliteľnú súčasť domácnosti a nájdeme ich na závesoch, textíliách, stenách a možno aj v šatníkoch. Avšak s ich množstvom by sa to zas nemalo preháňať.


Drevená podlaha – Ako na lodi, tak aj doma, možno to je motto viacerých majiteľov obydlí v námorníckom štýle. Aj preto je ďalším charakteristickým prvkom týchto interiérov drevená podlaha, ktorá verne odráža palubu na lodi.  

Zdroj: www.umimeudelatdomov.cz


Typické doplnky – Aby celý interiér vynikol a potvrdil námornícky charakter, do jednotlivých miestností si môžete dať doplnky symbolizujúce lode, more a námorníctvo. Rôzne dekorácie v tvare kotvy, kormidla, majákov či záchranného kolesa spestria priestory a pokiaľ ich spojíte s hojdacou sieťou a posteľou v tvare lode, budete pravým dobrodruhom so srdcom námorníka.   

Zdroj: www.kamzakrasou.sk


Svieži námornícky štýl nie je len pre námorníkov a jeho šmrnc môže zdobiť každý príbytok. Samozrejme, že majiteľ bytu alebo domu by mal mať k tejto oblasti istý vzťah, pretože inak na neho tento štýl nevytvorí dobrý dojem a interiér by sa stal nezaujímavým. Pre ostatných je tu však dobrá možnosť ako spojiť bývanie s láskou k moru a preniesť si túto atmosféru aj domov.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : zivotnistyl.cz, emadesign.sk, umimeudelatdomov.cz, kamzakrasou.sk