Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Inšpirácia pre milovníkov literatúry – víkendový dom plný kníh mimo civilizácie

Napísal Róbert Bosák, 09.08.2016

Svieži morský vánok, hrejivé slnečné lúče, vyložené nohy a kniha v ruke. Priam idylický návod, ako tráviť literárny víkend v objatí prírody. A solárny domček z tichomorského ostrova je perfektnou inšpiráciou na snívanie o vlastnom čitateľskom hniezdočku.


Tempo súčasnej doby sa pokúša ukradnúť voľný čas aj milovníkom literatúry, ktorí si radi doprajú odpočinok uprostred prírody s knihou v ruke. Práve pre nich máme jeden zaujímavý tip, ako sa vyrovnať s ruchom mesta a nájsť vhodné útočisko na praktizovanie svojho hobby, teda čítania. Inšpirácia prichádza z ďalekého Vancouver Island v Tichom oceáne, kde stojí unikátny víkendový dom postavený ako súkromné čitateľské sídlo.

Zdroj: www.blueskyarchitecture.com

 

Solar Crest House – moderné víkendové sídlo

 

Nápad postaviť moderný domček, ktorý by slúžil najmä na víkendový odpočinok zasvätený čítaniu obľúbených diel, vzišiel z návrhu kanadského ateliéru Blue Sky Architecture. Ten sa postaral o dokonalý návrh, ktorý presne vystihol nároky majiteľov, kníhkupcov a vášnivých čitateľov, hľadajúcich dom v nerušenom prímorskom prostredí medzi kanadskými lesmi. Už prvé vizualizácie ukázali, že stavba splní aj tie najnáročnejšie predstavy, čo sa po dokončení prác iba potvrdilo.

Zdroj: www.blueskyarchitecture.com

 

Centrom domu je šikovná knižnica

 

Dominantou objektu je samozrejme knižnica, od ktorej realizácie sa mal odvíjať celý dizajn. Autori návrhu sa pohrali s dispozíciou tak dokonale, že masívne police s knihami prechádzajú priestorom bez toho, aby obmedzovali moderné a komfortné zariadenie miestností, no pritom máte pocit, že sa nachádzajú všade. Tento dojem umocňujú aj veľké priestranné okná, ktoré do interiéru vpúšťajú dostatok slnečného svetla a zvýrazňujú tým charizmu drevostavby.

Zdroj: www.blueskyarchitecture.com

 

Solárny drevodom ladí s prostredím ostrova

 

Už z názvu Solar Crest House je jasné, že ide o úsporný dom využívajúci obnoviteľné zdroje energie. Jeho súčasťou sú nainštalované solárne panely, ktoré podporujú nezávislosť objektu a zdravšie vnútorné prostredie. Ohľad na životné prostredie sa prejavuje aj hojným využitím dreva, ktoré sa podieľalo na realizácií fasád, strechy a takmer celého interiéru. Vzhľadom na prostredie ostrova obklopeného typickými kanadskými lesmi tak architekti našli požadovanú rovnováhu a spojenie medzi človekom a prírodou.

Zdroj: www.blueskyarchitecture.com

 

Pohľad na Solar Crest House v nás môže vyvolávať rôzne dojmy, no jeden z nich je totožný. Predstava víkendu v tichom lese pri mori s knihou v ruke je príťažlivá pre každého milovníka dobrej literatúry, ktorý si chce vychutnávať čítanie v pokoji. Vzhľadom na naše podmienky sa k napodobeniu tohto bývania nedostaneme, no možností ako nájsť podobné hniezdočko je mnoho. Stačí zapojiť fantáziu a prísť s originálnym nápadom, ktorý ulahodí nášmu vlastnému vkusu.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroj : blueskyarchitecture.com

Foto : blueskyarchitecture.com