Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Inšpirácia pre interiéry – halloweenská výzdoba

Napísal Róbert Bosák, 30.10.2016

Zajtra nás čaká halloweenská noc a niektorí z nás už pripravujú zábavný večierok. Bez tematickej výzdoby a štýlových doplnkov si však typickú atmosféru sviatku neužijeme, takže poďme spolu nájsť trochu inšpirácie.

Zdroj: www.kralovstvizen.cz

 

Niekto je verný našim klasickým tradíciám, iní sa zamilovali do západnej kultúry a snažia sa ju priniesť sem. Dobrým príkladom je oslava Halloweenu, ktorý je anglo-americkou verziou Všetkých svätých. Veľká magická noc síce vypukne až zajtra, no prípravy môžeme spraviť aj dnes. A najlepšie, ak začneme organizáciou výzdoby, ktorá má navodiť ideálnu atmosféru.

Zdroj: www.yankeesvicky.cz

 

Na Halloween treba navodiť magickú atmosféru

 

Prvé zmienky o Halloweene sa spájajú so starými keltskými kmeňmi, no táto veľká tradícia prežila dodnes. Samozrejme, v modernej a materiálnou stránkou poznačenej podobe ju dnes oslavujeme trochu inak. Deti sa obliekajú do kostýmov a chodia „strašiť“ po domoch, pričom za odmenu dostávajú sladkosti. Tento rituál však nie je celou podstatou sviatku, pretože jeho atmosféru treba navodiť aj magickú a tajuplnú výzdobu príbytkov.

Zdroj: www.yankeesvicky.cz

 

Výzdoba má byť elegantná, no strašidelná  

 

Všetci poznáme svietiace tekvice, ktoré sú základom typickej halloweenskej výzdoby. Okrem nich však môžeme využiť mnoho ďalších dekoračných prvkov, ktoré sa postarajú o tajomno v našom interiéri. Vzhľadom na myšlienku sviatku hrajú kľúčovú úlohu strašidelné motívy, ktoré dopĺňame hojným počtom sviečok. Nesmieme však zabúdať, že ich hororový vzhľad by sa mal stále držať elegancie a miestnosti oživiť šarmom, nie meniť ich na strašidelné zámky.

Zdroj: www.creativelife.cz

 

Typické prvky halloweenskej výzdoby :

 

Tekvica nesmie chýbať – Kto má čas, môže vyrezať viacero tekvíc rôznych veľkostí. Potom do nich stačí položiť žiarivé sviece a umiestniť ich do izieb a na rôzne miesta okolo domu.

 

Sviečok čo najviac – Je jedno, či budú veľké alebo malé, biele alebo farebné. Sviečky musia byť v čo najväčšom počte, aby osvecovali tmu v miestnostiach. Navyše, sviatočný efekt im dodajú napríklad starožitné svietniky.

 

Hororové postavičky – Pri výbere postavičiek sa dá inšpirácia čerpať z hororových filmov alebo z návštevy strašidelných zámkov. Kostričky, figuríny v čarodejníckych klobúkoch, vrany alebo čierne mačky, je toho dosť, čo navodí v interiéri magickú halloweenskú náladu.  

 

Pavučinové siete – Ak sa u vás darí pavúkom, pravdepodobne máte o jeden problém menej. Nemusíte totiž zháňať pavučinové siete, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou výzdoby.

Zdroj: www.tadyjemoje.cz

 

Či už oslavujete Všetkých svätých alebo vás oslovil Halloween, krása jeho magickej výzdoby sa poprieť nedá. Obzvlášť, ak oživuje naše domácnosti potom, čo sa posunul čas a musíme si privykať na melancholickú atmosféru skracujúcich sa dní. Takže želáme vám pekné sviatočné chvíle a užite si zajtrajšiu strašidelnú noc naplno.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : homeofficedekorace.cz, kralovstvizen.cz, yankeesvicky.cz, creativelife.cz, tadyjemoje.cz