Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hrady stavajú aj v súčasnosti. Jeden vyrástol v Číne.

Napísal Róbert Bosák, 29.09.2016

Že vraj hrady patria histórií? Omyl. Ukážeme vám štýlový hradný areál z Číny, ktorý bol vybudovaný v súčasnej dobe, no pri pohľade na jeho krásu neuveríte, že nevznikol v minulosti.

 

Čína sa v posledných rokoch zmenila na modernú ekonomickú veľmoc, s čím prišla expanzia súčasnej architektúry. V jej mestách rastú vysoké mrakodrapy, megalomanské nákupné centrá aj luxusné hotely pripomínajúce americký sen. Popri extrémne rýchlom rozvoji sa však nájdu projekty, ktoré majú svetu ukázať tradičnú kultúru, zvyky a históriu krajiny. A jedným z nich je dokonca nedávno vybudovaný hrad, za ktorým stojí niekoľkoročný príbeh.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Moderný hrad na tradičný spôsob

 

Stretnúť sa s výstavbou hradu je v dnešnej dobe dosť veľkou senzáciou, ktorá sa udeje tak raz za sto rokov. Jednej z nich sme sa dožili aj my, pretože medzi vášnivými priaznivcami čínskej histórie sa našiel horlivec, ktorý sa rozhodol postaviť vlastnými silami nový hrad. Znie to až neuveriteľne, no kamenný zámok Jie-lang skutočne stojí uprostred čínskej prírody. A dôležité je, že aj keď bol postavený v 21.storočí, dýcha históriou a pravými čínskymi tradíciami.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

20 rokov vytrvalej práce

 

Príbeh nového hradného veľdiela ponúkajúceho návrat k tradičnej architektúre v Číne sa písal až dve desaťročia. Autor nevyužíval žiadne moderné technológie, čo ovplyvnilo celý priebeh výstavby. Zdá sa, že táto voľba bola najlepšou, pretože hradný komplex vznikol len z toho, čo ponúklo dané miesto a tým nadobudol svoj originálny nádych. Ten je dôležitý aj kvôli záujmu turistov, ktorých láka autentickosť čínskej histórie, nie jej moderná kópia.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Rozprávkové lákadlo pre turistov

 

Ak je už reč o turistoch, tí sa pri návšteve hradu potešia aj niekoľkým netradičným úkazom. Na „nádvoriach“ uprostred mohutných hradieb ich prekvapia mnohé skalné sochy a totemy. Tie mohli vzniknúť práve vďaka polohe hradu na krasovom území, čo poskytlo tvorcom dosť materiálu na to, aby oživili kus čínskej minulosti. Hrad tak pôsobí trochu rozprávkovo a určite priláka aj tých, ktorí o turistiku veľmi nestoja.

Zdroj: www.dailymail.co.uk


Viac ako 200 000m2, vytrvalá ručná práca a kus čínskej histórie na dlani. S tým všetkým sa stretnú návštevníci fascinujúceho skalného hradu Jie-lang, ktorý ich aspoň na chvíľu vráti do života svojich vzdialených predkov. Z hľadiska spektra súčasnej architektúry sa jedná o dosť vzácny unikát a milovníci hradov by určite ocenili, ak by inšpiroval aj ďalších.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dailymail.co.uk