Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hotely, ktoré ponúkajú život ako v iglu

Napísal Róbert Bosák, 30.12.2015

Iglu je síce známy, no stále netradičný typ príbytku, ktorý okrem výnimočných prípadov využívajú iba Eskimáci. Tými výnimkami sú práve špeciálne hotely, ktoré ponúkajú šancu skúsiť si takéto nezvyčajné bývanie na vlastnej koži.

Zdroj: www.outdoor-magazin.com

 

Nezvyčajných hotelov je po celom svete viac než dosť, no v prípade ubytovacích objektov na štýl iglu to neplatí. Tie sú prevádzkované iba na niekoľkých špeciálnych miestach, ktoré sú známe vhodnými podmienkami pre otvorenie takýchto hotelov. O to viac sa ich účasť na poli hotelierstva cení a dobrodruhovia so záujmom o životný štýl Eskimákov majú unikátnu šancu okúsiť tento spôsob bývania na vlastnej koži. Možno aj vy patríte medzi nich, takže výber pár hotelov na spôsob bývania v iglu vám pri výbere dovolenky môže prísť vhod.

Zdroj: www.outdoor-magazin.com

 

IceHotel Jukkasjarvi (Švédsko)

 

Každé iglu má len dočasnú životnosť, pretože po skončení zimného obdobia sa takýto snežný objekt roztopí. Na to sa museli majitelia Ľadového hotela na severe Švédska dobre pripraviť, pretože ak chceli prevádzkovať hotel každý rok, potom ho museli neustále obnovovať. S tým však súviseli aj nejaké výhody, pretože úmerne so stúpajúcim záujmom o ubytovanie mohol byť daný objekt každú sezónu väčší a prispôsobovať sa zákazníkom.

Zdroj: www.swedishlapland.co.uk

 

Zdroj: www.swedishlapland.co.uk


Iglu-dorf (Švajčiarko)

 

Zaujímavým miestom na spoznávanie eskimáckeho životného štýlu sú aj švajčiarske Alpy. V nich je totiž ukrytý tzv. Iglu-dorf, ktorý ponúka všetko potrebné pre spokojné ubytovanie v náručí zimnej prírody. Majitelia si dali záležať najmä na vybavení, takže v priestoroch sú aj také služby ako vírivka či reštaurácia a dokonca sa našla ochota zriadiť tu malú kaplnku.

Zdroj: www.deardesigner.co.uk


Zdroj: www.deardesigner.co.uk

 

Hotel Kakslauttanen Arctic Resort (Fínsko)

 

Že iglu nemusí byť iba zo snehu, potvrdzuje aj hotel v severofínskom Saariselka. Tento objekt je zriadený v štýle iglu, no dominantnú úlohu pri jeho budovaní zohrávalo sklo, ktoré je totiž hlavným materiálom pri výstavbe. Návštevníci síce nezažijú pravú atmosféru iglu, no cieľom ich návštevy to ani nie je, pretože hlavný záujem spájajú so sledovaním polárnej žiary priamo z postele.

Zdroj: www.herrnilssonaufreisen.de

 

Zdroj: www.herrnilssonaufreisen.de


Dovolenka nemusí byť spojená len s ubytovaním vo veľkom rezorte pri mori alebo v centre hôr. Dobrou voľbou môže byť aj výber niečoho netradičného, čím spoznávanie života v iglu určite je. Nielenže okúsite neodolateľnú krásu polárnej prírody, navyše zažijete aj príjemné dobrodružstvo a bližšie sa zoznámite so životom Eskimákov. Ako pozvánka na výnimočný zážitok to znie lákavo, čo myslíte ?

 

Text : Róbert Bosák

Foto : eishotels.info, outdoor-magazin.com, swedishlapland.co.uk, deardesigner.co.uk, herrnilssonaufreisen.de