Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hotel v Indonézii so šírkou iba 280 cm

Napísal Róbert Bosák, 12.01.2024

Úzky pozemok nie je prekážkou na výstavbu budovy s väčšou výmerou. Dobrý architekt sa dokáže popasovať s nedostatočnou voľnou plochou návrhom extrémne štíhlej stavby. Takou je aj sídlo „chudého“ hotela v Indonézii.

Zdroj: David Permadi


Jeden z najchudších hotelov na svete


Štíhle stavby so šírkou počítanou iba v desiatkach centimetrov pribúdajú v husto zastavaných mestách stále rýchlejšie. Navrhované nie sú len ako rezidenčné alebo kancelárske objekty. Do zoznamu chudých stavieb sa dostávajú aj hotely či iné typy ubytovacích zariadení. Príkladom je PituRooms v indonézskom meste Salatiga. 6-poschodový hotel v centre mesta v provincii Stredná Jáva sa zapísal do povedomia verejnosti ako jeden z najchudších hotelov na svete.

Zdroj: Ernest Theophilus


17-metrová stavba široká iba 280 cm


Indonézskemu ubytovaciemu zariadeniu s výškou 17 m stačila na zaradenie do užšej skupiny najchudších hotelov na svete šírka 280 cm. Vďaka nej sa objekt vtesnal na zhruba 3 m široký pozemok stlačený medzi susednú záhradu a úzku uličku, za ktorou sa vypína okolitá zástavba. Pozemok bol úzky, no dostatočne dlhý, aby na ňom vyrástla viacpodlažná budova s viacerými priestormi využívanými na ubytovanie.

Zdroj: Ernest Theophilus


7 izieb v rôznom farebnom prevedení


Dlhší pozemok umožnil architektovi navrhnúť stavbu dlhú 9,5 m. Uvedená dĺžka pomohla rozšíriť celkovú výmeru a jej prevažnú časť využiť na zriadenie 7 izieb. Každá má rovnakú veľkosť, no iné farebné prevedenie. Všetky ubytovacie jednotky s rozmermi 2,8 x 3 x 2,4 m sú vybavené TV, manželskou posteľou aj kúpeľňou so sprchou, umývadlom a WC. Nocľah v tematicky zariadených izbách stojí od 850 000 IDR (necelých 50 €).

Zdroj: Ernest Theophilus


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: David Permadi, Ernest Theophilus