Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hotel Opatov v Prahe sa mení na byty

Napísal Róbert Bosák, 05.01.2024

Roky nevyužívaný hotel pri stanici metra Opatov je každým dňom bližšie k oživeniu. 68-metrová výšková stavba sa postupne transformuje na bytový objekt. Viac ako 200 bytov má byť dokončených budúci rok.


Budova niekdajšieho Hotela Opatov sa začala rekonštruovať v máji 2022. Pražský magistrát rozhodol o rekonštrukcii dlhodobo nevyužívanej stavby z 80. rokov minulého storočia v roku 2018. Bývanie si v zrenovovaných priestoroch premenených na mestské nájomné byty nájde viac ako 600 obyvateľov.

Zdroj: praha.eu


272 nových bytových jednotiek


V bývalom hoteli malo byť pôvodne zriadených viac ako 300 bytových jednotiek. Magistrát po kritike projektu zo strany mestskej časti Praha 11 pristúpil k úpravám návrhu. Plánovaný počet bytov sa znížil na 272. Viac ako polovicu z celého bytového fondu zaberú 2-izbové byty, ktorých má byť 152. Štvrtina pripadne na 1-izbové jednotky. 3-izbových bytov sa v 21-poschodovej budove zriadi 35. 4-izbové byty obsadí 17 nájomcov.


Byty doplnia nebytové priestory


Zrekonštruovaná panelová stavba nebude disponovať iba bytovými priestormi. Časť úžitkovej plochy sa vyhradí pre nebytové priestory, v ktorých sa zriadia prevádzky s rôznymi službami. Obyvatelia bytového domu budú mať na dosah ruky základnú občiansku vybavenosť. Autori projektu sa zamerali aj na parkovacie miesta a optimálne riešenie dopravy v bezprostrednom okolí budovy.

Zdroj: holidaycheck.de


Text: Róbert Bosák
Zdroj: praha.eu
Zdroj foto: praha.eu, holidaycheck.de