Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Holandský dizajnér navrhol ekologické rakvy z podhubia

Napísal Róbert Bosák, 23.10.2020

Téma blížiacich sa Dušičiek a spomienok na našich pozostalých už tradične otvára tému možností šetrnejšieho pochovávania. Odpovede na otázky, ktoré táto téma vyvoláva, sa nám už tradične snažia priniesť aj dizajnéri.

Zdroj: www.loop-of-life.com 


Za jedným z návrhov, ktoré vzbudili pozornosť viacerých pohrebných služieb, stojí Holanďan Bob Hendrikx. Ten pred nedávnom prišiel s návrhom špeciálnej rakvy Loop, ktorá by mohla byť vhodnou alternatívou voči klasickým dreveným rakvám. Jeho dielo sa totiž údajne dokáže rýchlo rozložiť v zemi a navyše poslúžiť aj ako kompost, čím prináša nový spôsob čistejšieho a šetrnejšieho pochovávania.

Zdroj: www.loop-of-life.com 


Materiálom na výrobu je podhubie

 

Ak má byť rakva schopná rozložiť sa čo najrýchlejšie a najčistejšie, potrebuje na to správny materiál. Tým má byť práve mycélium, teda podhubie. V jeho vláknach sa nachádzajú látky schopné rozložiť takmer všetko, čo sa dostane pod zem. Výnimkou nie je ani mŕtve telo, ktoré sa má práve vďaka podhubiu premeniť na kompost.

Zdroj: www.loop-of-life.com 


Rakva s telom sa rozloží bez toxínov

 

Premena mŕtveho tela a rakvy má dokonca prebehnúť bez produkovania škodlivých toxických látok. Vlákna v podhubí dokážu rozkladať rôzne prvky, materiály a v tomto prípade aj ľudské telá bez toho, aby sa z nich do pôdy dostávali akékoľvek toxíny. Mycélium ich totiž absorbuje do seba a tým úplne zneutralizuje ich škodlivý vplyv.

Zdroj: www.loop-of-life.com 


Zdá sa, že ekologické rakvy si nájdu miesto na cintorínoch, minimálne v Holandsku. Po tom, čo boli prvé kúsky úspešne otestované, sa o nich začalo zaujímať hneď niekoľko pohrebných služieb v krajine. Holandský dizajnér zároveň oznámil výrobu prvej edície, v ktorej sa vyrobí prvých 100 kusov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.loop-of-life.com