Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hlási umakart veľký návrat ?

Napísal Róbert Bosák, 10.02.2015

Niektoré materiály sa najprv tešia popularite a sú súčasťou mnohých nehnuteľností, no neskôr ich nahradí nejaká novinka a upadnú do zabudnutia. V tom lepšom prípade ich výrobcovia dokážu oživiť a priniesť opäť medzi ľudí. Podobné to je aj s umakartom.

Zdroj: www.doplnkydodomacnosti.cz


Umakart ako stavebný materiál si vyslúžil mnoho kritiky, čo je spôsobené jeho využitím pri výstavbe panelákov. Každý obyvateľ panelákového bytu pozná staré umakartové jadrá, ktorých kvalita nebola vôbec postačujúca a pri väčšine rekonštrukcií sa hneď renovovalo práve takéto bytové jadro. Aj z tohto dôvodu nechcú mnohí o umakarte ani počuť, no na jeho obhajobu treba povedať, že v súčasnosti ponúka tento staronový materiál oveľa viac.

Zdroj: www.doplnkydodomacnosti.cz


Stručne o umakartovom materiáli


Ak ste niekedy boli v kontakte s umakartom, potom viete, že sa jedná o špeciálny papierový materiál lepený na príslušné konštrukčné dosky (väčšinou drevotrieskové). Samotná výroba pozostáva z lisovania tohto papiera pod vysokou teplotou do daných vrstiev, ktoré sa následne aplikujú práve na spomínané dosky. Táto kombinácia prináša jednoduchosť, minimálnu hmotnosť a možnosť nenáročnej údržby.

Zdroj: www.kupsi-tapety.cz


Stará tvár umakartu


Odporcovia umakartu si veľmi dobre pamätajú niekdajšiu verziu tohto materiálu a jeho (ne)praktický úžitok. Je pravda, že spôsobu jeho použitia v panelákových bytoch sa toho dalo vytýkať dosť. Ako izolácia by aj spĺňal náročné požiadavky, akurát bol príliš priepustný pre zvuk. V porovnaní s dnešným umakartom nebol ani taký odolný, kvôli čomu ho rýchlo zasiahla hniloba. A nezabúdajme ani na nudné dizajnové textúry, ktoré vzhľad miestnosti iba zhoršovali.

Zdroj: www.umimeudelatdomov.cz


Dnešný umakart je o inom


Ak sa pozrieme na umakart dnes, musíme si všimnúť viacero prínosných rozdielov. Krok vpred, ktorý sa výrobcom podaril, je ocenenia hodný a pozitívne ohlasy pribúdajúceho množstva užívateľov tohto materiálu to len dosvedčujú. Aj keď schéma výroby sa nijako zásadne nezmenila, posunom je použitie vysokoakostného papiera a lepších výrobných zariadení. Vďaka tomu má dnešný umakart lepšiu odolnosť, väčšiu tvarovateľnosť a spĺňa prísne hygienické požiadavky. Nezabúdajme ani farebnú stálosť a rozmanitý dizajn, ktorý môžete zladiť do rôznej podoby, pretože papier sa tlačí v digitálnych tlačiarňach.

Zdroj: www.kuchynekydlicek.eu


Flexibilné využitie


V prospech súčasného umakartu musíme spomenúť ešte jednu dôležitú vec. Nejedná sa len o materiál pre nosné dosky a nemusíte ho využívať na bytové jadro. Nájdete ho aj ako súčasť nábytku, čo mu dodáva viac flexibility a tým aj väčšie využitie v bývaní. Dá sa z neho vyrobiť viacero nábytkových doplnkov a nie je nič výnimočné, že sa stal vhodným materiálom pre výrobu umývadiel alebo kuchynských dosiek.  

Zdroj: www.umimeudelatdomov.cz


Zdá sa, že umakart ešte nepovedal posledné slovo a v budúcnosti by sa jeho využitie mohlo stať bežné. Samozrejme, to bude platiť len za predpokladu, že ako materiál vo vynovenej podobe ponúka väčší dôraz na kvalitu a dizajn. V tom prípade sa môže vrátiť do našich domácností vo veľkom a napraviť si dosť pokazené renomé, ktoré stratil najmä svojou slabou kvalitatívnou stránkou v starých panelákových bytoch.  


Text : Róbert Bosák

Foto : doplnkydodomacnosti.cz, kupsi-tapety.cz, umimeudelatdomov.cz, kuchynekydlicek.eu, umimeudelatdomov.cz