Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hadia bytovka z francúzskeho Grenoble

Napísal Róbert Bosák, 13.06.2018

Tak ako šaty robia človeka, fasáda sa stará o imidž stavby. Ďalším dôkazom toho, ako dokáže dať práve táto časť budovy nehnuteľnosti jedinečnú tvár, je projekt Le Python z francúzskeho Grenoble.

Zdroj: www.edouardfrancois.com 


Najnovší zázrak francúzskej rezidenčnej architektúry, ako niektoré média označili nedávno dokončený komplex Le Python, je ďalšou skvelou ukážkou nekonečnej kreativity súčasných architektov. Edouard Francois opäť odviedol bezchybnú prácu, čoho výsledkom je moderný bytový dom s jedinečným dizajnom, ktorý perfektne zapadol do prostredia novej štvrte.

Zdroj: www.baublatt.ch


Vzhľad bytovky určuje unikátna fasáda

 

Už prvotné vizualizácie naznačili, že projekt bude vo svojej lokalite vynikať, čo sa potvrdilo aj po ukončení výstavby. Tá priniesla obyvateľom novej rezidenčnej štvrte v meste Grenoble možnosť okúsiť bývanie v celkom netradičnom objekte. Pri návrhu Le Python sa totiž vsadilo na unikátnu fasádu, a to nielen z hľadiska dizajnu, ale aj výberu materiálov a ich následného uplatnenia pri realizácii.

Zdroj: www.edouardfrancois.com 


Dizajn je inšpirovaný sfarbením pytóna

 

Pomenovanie projektu podľa jedného z hadích druhov nie je náhodné. Dominantný prvok, ktorým je nepochybne spomínaná fasáda, imituje sfarbenie pytóna, čo robí z obytného domu dielo schopné optických hier s tvarom. K tomu nebolo potrebné žiadne špeciálne prevedenie konštrukcií či interiéru v železobetónovom objekte. Neprehliadnuteľný vzhľad zaistili fasádne šablóny od firmy PREFA v kombinácii antracitových, hliníkových a metalických odtieňov.

Zdroj: www.edouardfrancois.com 


Zázrak francúzskej rezidenčnej architektúry

 

Obytný súbor Le Python možno považovať za zázrak francúzskej rezidenčnej architektúry aj preto, že „hadia fasáda“ s plochou 1500 m2 oživila celú štvrť Presqu´ile de Grenoble. Práve tento objekt vniesol medzi monotónne bytovky niečo nové a ako tvrdia sami autori, mal by sa stať inšpiráciou a dvihnúť latku, aby výstavba v okolí prinášala ďalšie pútavé diela schopné vystihnúť umeleckú dušu Francúzska.

Zdroj: www.brunoblain-promotion.com


Text: Róbert  Bosák

Foto: aktis.archi, www.edouardfrancois.com, www.baublatt.ch, www.brunoblain-promotion.com