Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Gymnázium v Starej Ľubovni bude mať novú telocvičňu

Napísal Róbert Bosák, 09.10.2023

V Prešovskom kraji sa aktuálne pracuje na príprave a realizácii niekoľkých projektov rozvoja športovej infraštruktúry. Jeden z projektov sa zrealizuje aj v Starej Ľubovni. V meste na Hornom Spiši sa postaví nová školská telocvičňa.


Nová telocvičňa vyrastie v areáli staroľubovnianskeho Gymnázia Terézie Vansovej. Škola má momentálne k dispozícii vonkajšie multifunkčné ihrisko a zastaranú telocvičňu s menšou výmerou, ktorá nevyhovuje súčasným nárokom. Tie má splniť nový objekt, ktorý gymnázium vybuduje pod záštitou Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Zdroj: po-kraj.sk


Moderná telocvičňa s hľadiskom


Zámerom PSK je výstavba väčšej a modernejšej telocvične s vyšším štandardom. V školskej hale sa zriadi kompletné zázemie potrebné pre výučbu telesnej výchovy. Študenti budú mať k dispozícii aj šatne s hygienickými zariadeniami. V objekte, ktorý sa pomocou bezbariérovej rampy prepojí s existujúcou školskou budovou, nebude chýbať kabinet, sklad a priestory pre odkladanie náradia. Projekt počíta aj so vznikom hľadiska pre 185 divákov, ktorí budú môcť v pohodlí sledovať školské športové aj kultúrne podujatia.


Výstavba bude stáť vyše 2 mil. €


Výstavba modernej telocvične, v ktorej bude možné hrať volejbal, basketbal, bedminton či stolný tenis, si vyžiada náklady vo výške viac ako 2 mil. €. Celkové náklady na realizáciu sa majú vyšplhať na 2,26 mil. €. Časť investície pokryje dotácia z Fondu na podporu športu. PSK získal v rámci minuloročnej výzvy fondu prerozdeľujúceho 17,6 mil. € na výstavbu či rekonštrukciu športovej infraštruktúry príspevok vo výške 1,1 mil. €. Zvyšnú čiastku uhradí z vlastných zdrojov.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: po-kraj.sk