Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Guatapé – najfarebnejšie mesto sveta

Napísal Róbert Bosák, 27.12.2016

Farby vládnu svetu a čím viac pestrosti, tým živšia atmosféra. Svoje o tom vedia aj obyvatelia mestečka Guatapé, ktoré farbami žije na každom jednom kroku.

Zdroj: www.flickr.com

 

Miest ako Guatapé na svete nie je veľa. Skromná kolumbijská lokalita sa preslávila svojim jedinečným farebným zladením, ktoré sprevádza okoloidúcich v každej uličke. Pestré odtiene vidno na obytných domoch aj na obchodných prevádzkach a spoločne vytvárajú netradičný urbanistický obraz, ktorý nenájdeme v žiadnom inom kúte planéty.

Zdroj: www.flickr.com


Zocalos alebo tradícia pestrofarebných domov

 

Nápad premeniť mesto na farebnú maľovanku prišiel už pred rokmi, kedy sa miestni rozhodli o netypickú úpravu svojich domovov. Fasády začali maľovať rôznymi farbami, pričom zvyk hovorí o kombinácii minimálne troch farieb. Po rokoch je z tohto umeleckého rituálu celkom bežná tradícia, nazývaná zocalos, ktorú uctieva každý nový obyvateľ mesta.

Zdroj: www.flickr.com

 

Pomaľovaný každý centimeter budovy

 

Aj keď v Guatapé žije aktuálne zhruba 5000 ľudí, je tam dosť domov na to, aby sa panoráma mesta ponorila do pestrofarebnej mozaiky. Majitelia si nechávajú zdobiť komplet budovy od fasád cez dvere a okenné rámy až po strechy. Údajne sa nezabúda ani na tie najmenšie detaily a na objektoch nenájdeme nepomaľovaný ani jeden centimeter.

Zdroj: www.venturists.com


Stačí tak málo, aby sa mesto zmenilo na veselú lokalitu s prekypujúcou pozitívnou energiou. Najlepším príkladom je práve kolumbijské Guatapé, ktoré je celosvetovým unikátom svojho druhu. Ulice plné pomaľovaných budov z neho právom robia vyhľadávanú turistickú atrakciu, ktorá každému návštevníkovi otvorí nový pohľad na dizajn a urbanistické riešenie miest.

Zdroj: www.venturists.com

 

Text : Róbert Bosák

Foto : revealcolombia.com, flickr.com, venturists.net