Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Gruzínci dávajú budovám knižníc a mediaték novú podobu

Napísal Róbert Bosák, 19.11.2017

Vizionári, ktorí hovorili, že v 21.storočí budeme kultúrny a literárny život tráviť hlavne v mediatékach, sa nemýlili. Obzvlášť, ak ide o výstavbu komplexov, ktoré návštevníkom ponúkajú priestor na zábavu, čo sa nedávno podarilo jednému gruzínskemu ateliéru.

 

Gruzínska metropola je známa priazňou k netradičným kultúrnym stavbám, čo v posledných rokoch dokázala viacerými zaujímavými projektmi. Tento rok patrí jednoznačne úplne novej mediatéke, ktorá nedávno vyrástla v jednej z lukratívnych lokalít Tbilisi. Práve skvelá poloha a nápad vybudovať multimediálnu knižnicu v štýle detského ihriska má pozdvihnúť záujem o kultúru a literatúru v meste.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Mediatéka, ihrisko a oddychová zóna v jednom

 

Za netradičnou myšlienkou postaviť miestnu mediatéku na spôsob priestranného ihriska stojí domáce štúdio Laboratory of Architecture #3. Jeho členovia sa pohrali s prípravou návrhu, ktorého výsledkom je neobyčajná multimediálna knižnica prinášajúca viac ako len pôžitok z dobrého čítania. Objekt je totiž vybudovaný v štýle ihriska plného atrakcií, ktoré vtiahnu do sveta hier deti aj dospelých.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Komplex mediatéky rozdelený na 2 časti

 

Nebyť rozdelenia objektu na 2 účelovo prepojené časti, komplex by zrejme nesplnil úlohu tak dokonale. Práve odlišné zariadenie vonkajšej aj vnútornej strany vyzdvihlo význam strediska zariadeného v štýle knižnice a ihriska zároveň. Realizácii oboch častí dominuje využitie troch hlavných materiálov, dreva, ocele a skla, ktoré sa postarali o praktický a esteticky zaujímavý dizajn.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Interiér imituje viacúčelové detské ihrisko

 

Najpútavejšou časťou mediatéky je špecifická rampa v kruhovom tvare imitujúcom kĺzačku. Tá sa tiahne od externej vstupnej časti až na druhé poschodie komplexu, čo opticky rozširuje obdĺžnikový pôdorys budovy. Jej obvod vybudovali zo skla a oceľového plášťa, pri ktorých vynikajú drevené prvky zútulňujúce atmosféru detských kútikov a jednotlivých miestností na čítanie.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Vybudovanie modernej mediatéky ponúkajúcej priestor na zmysluplné aktivity v lokalite pri sídlisku neďaleko priemyselných objektov je pre obyvateľov Tbilisi zadosťučinením. Odteraz si tu budú môcť spríjemňovať dni nielen čítaním, ale aj hrami, prednáškami alebo hudobnými koncertmi. Snaha Gruzínska rozvíjať kultúru a zároveň architektúru zameranú na kultúrne stavby tak priniesla ďalší významný komplex, ktorý neostane bez pozornosti z celého sveta.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : designmagazin.cz