Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Google postaví vo Veľkej Británii dátové centrum za 1 mld. USD

Napísal Róbert Bosák, 21.03.2024

Britské ostrovy patria medzi svetové regióny s najlepšími vyhliadkami pre rast technologického sektora. Na britskom trhu vidí potenciál aj spoločnosť Google. Neďaleko Londýna chce investovať 1 mld. USD. Výsledkom investície bude nové dátové centrum.


Spoločnosť Google zamestnáva v Spojenom kráľovstve viac ako 7000 ľudí. Ďalšie pracovné pozície prinesie projekt zrealizovaný v meste Waltham Cross. Technologický gigant z USA tam od roku 2020 vlastní niekoľko pozemkov. 13 hektárov v lokalite vzdialenej zhruba 20 km od Londýna využije na výstavbu nového dátového centra.

Zdroj: Google


Prvé dátové centrum Google na Britských ostrovoch


1-miliardová investícia vo Waltham Cross je jedna z najväčších. Google investuje vo Veľkej Británii už niekoľkýkrát za posledné roky. Doposiaľ išlo o projekty administratívnych budov a lokálnych cloudových stredísk. Veľké dátové centrum s logom Google v Spojenom kráľovstve zatiaľ chýba. Zmeniť to má realizácia projektu v blízkosti Londýna. Prvé britské dátové centrum sa stane ďalším komplexom tohto typu v regióne. Google už nejaký čas prevádzkuje dátové centrum v írskom Dubline.


Reakcia na rastúci dopyt po internetových službách


Projekt výstavby nového dátového centra bol predstavený ako reakcia na aktuálny vývoj na miestnom technologickom trhu. Spoločnosť Google eviduje rastúci dopyt po internetových službách. Komplex v blízkosti Londýna má výrazne rozšíriť výpočtovú kapacitu pre britské firmy. Výsledkom realizácie bude celkové skvalitnenie cloudových služieb. Dátové centrum zároveň pomôže odbremeniť spomínaný komplex v Dubline.


Realizácia projektu podporí aj zamestnanosť. Výstavba komplexu prinesie viaceré pozície pre stavebných pracovníkov. Ďalšie pracovné miesta sa vytvoria pre IT špecialistov a technických odborníkov, ktorí zabezpečia chod systémov a správu uložených dát. Dátové centrum poslúži tiež ako zdroj tepla generovaného pri prevádzke strediska. Energiu bude možné zužitkovať vo firmách aj v domácnostiach situovaných vo Waltham Cross a v jeho blízkom okolí.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: pixabay.com