Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Fordypningsrommet Fleinvær - drevená dedinka pod polárnou žiarou

Napísal Róbert Bosák, 10.07.2017

Dovolenka snov znamená pre každého niečo iné. Tí, ktorí nechcú ležať na rozpálených plážach možno ocenia pobyt v charizmatickej Škandinávii. Napríklad na tichom ostrove Fleinvær, ktorý ponúka idylické ubytovanie pri Severnom polárnom kruhu.

 

Tiché lokality nórskych ostrovov sa stávajú cieľom mnohých majiteľov rekreačných sídel, ktorí si tu budujú svoje dovolenkové hniezdočká. To sa podarilo aj hudobníkovi Håvardovi Lundovi, ktorý si za obľúbenú destináciu vybral práve Fleinvær. Toto čarovné miesto mu ponúklo ideálne podmienky na výstavbu mini súkromného „rezortu“ Fordypningsrommet Fleinvær.

Zdroj: ifitshipitshere.com

 

Osada s drevenými domčekmi

 

Kto by čakal veľké hotelové objekty, prepych a megalomanské centrá, ten bude sklamaný. To by sa k prostrediu severského ostrova absolútne nehodilo, takže architekti vsadili na skromnú dedinku prispôsobenú atmosfére lokality. K tej najviac pasujú malé drevené domčeky, ktoré ladia s myšlienkou ekológie a koexistencie človeka s prírodou.

Zdroj: designmagazin.cz   

Centrom je dom na slepačej nôžke

 

Malé drevené domčeky, ktorých v dedinke nájdeme hneď niekoľko, vytvárajú ucelený obraz tejto drevenej osady. Nad ňou však predsa len vyniká jeden objekt, ktorý môžeme vnímať ako pomyselné centrum celej lokality. Ide o dom na slepačej nôžke vybudovaný na kopci, čím sa vypína ponad celý ostrov. Podobne ako ostatné domy je celý z dreva a sprístupnili ho vďaka špeciálnemu drevenému schodisku.

Zdroj: we-heart.com

 

Ubytovanie pre majiteľa aj turistov

 

Autor nápadu, ktorým je vyššie spomínaný Håvard Lund, chcel pôvodne rekreačné sídlo na načerpanie inšpirácie iba pre seba. Neskôr svoj nápad rozvil do dnešnej podoby a v spolupráci s architektmi vznikla celá dedinka s niekoľkými domčekmi. Tie sú verejne prístupné a slúžia ako riadne ubytovacie zariadenia pre akýchkoľvek hostí hľadajúcich odpočinok v nádhernom prostredí.

Zdroj: inhabitat.com

 

Láka nocľah pod polárnou žiarou

 

Nech je dedinka akokoľvek ekologická alebo ubytovanie v nej komfortné a cenovo dostupné, návštevníkov tam bude vždy priťahovať najmä pobyt pod polárnou žiarou. Práve ten má splniť účel, s ktorým nórsky hudobník šiel do realizácie odvážneho projektu. Turisti a zároveň aj on sám si môžu vychutnávať voľné chvíle na jednom z najmagickejších miest planéty, čo im dodá množstvo inšpirácie a pozitívnej energie do ďalšieho života.

Zdroj: arounguides.com

 

Text : Róbert Bosák

Foto : secretescapes.com, ifitshipitshere.com, designmagazin.cz, we-heart.com, inhabitat.com, aroundguides.com