Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Flexhouse - Veľkosť architektúry, ktorá nepotrebuje centimetre navyše

Napísal Róbert Bosák, 04.07.2016

Moderné stavebníctvo 21.storočia sa už nesústredí na veľké prepychové sídla, ktoré by vzbudzovali obdiv svojim honosným dojmom. Dnes je v móde stavať v duchu kreativity, ktorá obyvateľom prinesie viac ako len veľkosť a povrchnú pompéznosť.

 

Známeho príslovia „menej je niekedy viac“ sa v poslednom období začalo držať čoraz viac architektov zo západného sveta. V mnohých prípadoch však toto inšpiratívne krédo platí len v rovine rozmerov, pretože pri pohľade na kreatívne spracovanie a zrealizovanú myšlienku moderných budov vídavame skutočnú architektonickú veľkosť, ktorá nepotrebuje centimetre navyše. Svedčí o tom aj nedávno dokončené dielo známych švajčiarskych umelcov zo štúdia Evolution Design, ktorí sú nie náhodou preslávení svojim pokrokovým dizajnom.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Jedinečný Flexhouse zo Švajčiarska prekonáva očakávania

 

Ďalším moderným príkladom, ako môže architektúra napredovať aj bez extrémne veľkých a vysokých budov, len vďaka jedinečnému spracovaniu, je nedávno dokončený moderný dom Flexhouse zo švajčiarskeho Zürichu. Známi architekti mali opäť za úlohu vytvoriť jedinečné dielo, ktoré dokáže dýchať modernou, no zároveň si uctí tradičný štýl, ktorým sa prispôsobí prostrediu, čím v ňom zároveň vynikne. Zdá sa, že nielenže splnili požiadavky od zadávateľa zákazky, ale dokázali ich prekonať, pretože takýto dom sa predsa len tak ľahko nenájde.

Zdroj: www.domusweb.it

 

Loď alebo  stuha – vyberte si

 

Prevedenie samotnej budovy stojacej v blízkosti Zürišského jazera vzbudzuje úžas už na prvý pohľad. Tvorcovia projektu sa pekne pohrali s tvarom budovy, ktorý si môže každý vysvetliť po svojom. Z prednej aj zadnej strany by sme po zohľadnení polohy v blízkosti jazera mohli konštatovať, že sa jedná o podobu lode. Proti sú však odborníci z oblasti textílií, ktorí hovoria o imitácií bielej nariasenej stuhy. Najlepšie ale bude, ak si každý vyberie to svoje, čo mu pri pohľade na obrázky domu najviac pasuje. 

Zdroj: www.buildingindonesia.co.id

 

Dizajn prispôsobený najvyššej kvalite bývania

 

V súvislosti s dizajnom domu môžeme spomenúť jeho obrovský vplyv na praktickú stránku bývania. Presklené poschodia vyformované do tohto unikátneho tvaru sú totiž zárukou dosť silného presvetlenia, čo by malo pôsobiť na dobrú náladu obyvateľov. Tej pomáha aj biela farba ako dominantný estetický prvok, ktorý sa v spojení so vzdušne zariadeným interiérom vymyká priemeru. Spomenúť musíme ešte priestrannosť rozprestierajúcu sa až na 173 m2, čo z domu robí skôr menšiu vilu.

Zdroj: www.evolution-design.info

 

Flexhouse bol dokončený len v marci, no aj za krátky čas stihol dokázať svoju nespútanú charizmu a ďaleko siahajúcu inšpiráciu. Hneď po jeho predstavení sme sa mohli zoznámiť s ďalším pokrokovým dielom, ktoré dokazuje pravú podstatu architektúry ako tvorivého vyjadrenia umelcov milujúcich stavby. Tu nie je potrebná žiadna veľkosť, prepych ani iné pompézne črty, ktoré vynikajú len rozmermi. Flexhouse má v sebe niečo viac, čo sprevádza jeho obyvateľov duchaplnou atmosférou príbytku. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : e-architect.co.uk, dailymail.co.uk, domusweb.it, buildingindonesia.co.id, evolution-design.info