Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Firma Trumpovho zaťa prestavia zbombardované sídlo generálneho štábu v Belehrade

Napísal Róbert Bosák, 03.04.2024

Noc z 29. na 30. apríla 1999. Sídlo generálneho štábu v Belehrade horí v plameňoch. V nasledujúcich rokoch chátra a ostáva živou spomienkou na krvavé udalosti. Pár týždňov pred 25. výročím zbombardovania objektu dostáva druhú šancu.


Sídlo generálneho štábu v centre Belehradu bolo zničené v rámci bombardovania cieľov na území dnešného Srbska vojenskými lietadlami NATO. Podľa denníka New York Times sa o oživenie objektu v minulosti zaujímal Donald Trump. Na iniciatívu predošlého prezidenta USA nadviazal jeho zať Jared Kushner. So svojou developerskou firmou Kushner Realty predstavil plán prestavby bývalého administratívno-vojenského komplexu.

Zdroj: alchetron.com


Múzeum venované obetiam bombardovania


Projekt prestavby niekdajšieho generálneho štábu sa zdá ako hotová vec. Krátko po tom, čo sa o plánoch developerskej firmy Kushner Realty v Belehrade zmienil na sociálnej sieti X sám Jared Kushner, sa o prestavbe komplexu vyjadril pozitívne aj A. Vučić. Srbský prezident by uvítal, ak by sa v zničenej budove v centre hlavného mesta zriadilo múzeum. Expozícia by sa mohla primárne zameriavať na obete bombardovania.


Trumpov zať chce luxusný hotel a apartmány


Developerská firma Trumpovho zaťa má v Belehrade väčšie ambície. Súčasťou dohody medzi americkým developerom a srbskou stranou je memorandum o právomoci rezortu stavebníctva podpísať s Kushner Realty zmluvu o investícii. Spoločnosť môže na základe zmluvy získať parcely v centre Belehradu do bezplatného prenájmu na 99 rokov. Na prenajatých pozemkoch chce vybudovať hotel a apartmány. O luxusnom hoteli sa hovorí aj v súvislosti s prestavbou bývalého sídla generálneho štábu, čo však vyvoláva u časti verejnosti rozporuplné reakcie. Mnohí Srbi by v zrekonštruovanej budove radšej videli múzeum.

Zdroj: shutterstock.com – Tupungato


Firma Trumpovho zaťa pripravuje aktivity aj v ďalších krajinách balkánskeho regiónu. Jared Kushner už oznámil plány realizácie rezidenčných aj komerčných projektov v Albánsku. Za vhodnú lokalitu si vybral albánske pobrežie, ktoré v posledných rokoch zaznamenáva značný stavebný ruch spojený s výstavbou rekreačných nehnuteľností v blízkosti albánskych pláží.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: alchetron.com, shutterstock.com – Tupungato