Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Exkluzívne sídla svetových knižníc

Napísal Róbert Bosák, 02.09.2015

Knižnice boli odjakživa čarovné miesta, ktoré ukrývali príbehy plné múdrosti a emócií. Aj preto si zaslúžia elegantné sídla, ktoré vyzdvihnú ich veľkosť a upozornia verejnosť na silu týchto inštitúcií. 


Aj sídla knižníc sú súčasťou realitného trhu a každá z nich si zaslúži byť umiestnená v takej budove, ktorá zvýrazní jej úlohu v spoločnosti. Architekti, ktorí dostali možnosť navrhnúť nejaký zaujímavý dizajn pre budovy ukrývajúce tisícky kníh sa ochotne zhostili tejto veľkej úlohy a výsledkom je niekoľko exkluzívnych objektov, v ktorých sídlia práve knižnice. Ide o knižnice s patričnou medzinárodnou prestížou a tri z nich si vypýtali aj našu pozornosť.

Zdroj: www.wikipedia.org


Alexandrijská knižnica (Egypt)

 

Alexandria ponúka svetu už nejaký čas pohľad na unikátnu knižnicu. Konkrétne ide o novú alexandrijskú knižnicu, ktorá ročne privíta viac ako pol milióna návštevníkov. Preslávený objekt je zároveň sídlom planetáriá, troch múzeí a akademických centier, takže viac-menej ide o kultúrno-vedecký komplex.

Zdroj: www.zeme.minutex.cz


Národná knižnica v Minsku (Bielorusko)

 

Zaujímavé sídlo má aj bieloruská Národná knižnica sídliaca v hlavnom meste Minsk. Budova s 22 poschodiami siahajúcimi do výšky 72 metrov ponúka pre knižnicu dostatočne rozsiahly priestor, ktorý ešte dopĺňa aj veľká konferenčná sála určená na rôzne prednášky, semináre či firemné bankety.

Zdroj: www.zeme.minutex.cz


Verejná knižnica v Kansas City (USA)

 

Za pozornosť stojí aj známa knižnica z amerického mesta Kansas City. Autori navrhli jej dizajn v podobe regálu s knihami, aby každý okoloidúci vedel o akú inštitúciu sa jedná. Tento vzhľad tvorí celkovo 22 kníh, pričom každá reprezentuje nejaký iný žáner.  

 Zdroj: www.xcitefun.net


Nie každá knižnica sídli v budove, ktorá by vystihla jej význam a svoje by o tom vedeli najmä na Slovensku. U nás sa vsádza skôr na kultúrne domy alebo historické objekty, čím neostáva veľa priestoru na nejaké výnimočné stavby zrealizované výhradne za účelom vytvorenia priestoru pre danú knižnicu. Uvidíme, možno sa časom pripraví nejaký zaujímavý projekt aj u nás a postupne sa Slovensko bude môcť pochváliť nejakou unikátnou knižnicou známou po celom svete.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : wikipedia.org, zeme.minutex.cz, xcitefun.net