Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Európske top mrakodrapy (3.časť) – Frankfurtské veže

Napísal Róbert Bosák, 10.09.2015

S predstavením najslávnejších európskych mrakodrapov budeme pokračovať aj v dnešnej poslednej tretej časti, v ktorej sa pozrieme do Nemecka. Práve tu stojí niekoľko zaujímavých výškových budov, ktoré si zaslúžia našu pozornosť.


Nemeckým centrom mrakodrapov je jednoznačne mesto Frankfurt, v ktorom sa originálnych výškových budov nachádza viacero. Pohľad na každú z nich ponúka potešenie pre milovníkov modernej architektúry, ktorí si môžu nájsť obľúbenú nehnuteľnosť vo viacerých mestských častiach. Frankfurtské veže samozrejme dopĺňajú aj mrakodrapy z iných lokalít, ktoré sa týčia nad najväčšími nemeckými mestami, no tie najvyššie sú práve pri rieke Mohan.

Zdroj: www.wikipedia.org


Najvyššou je Commerzbank Tower

 

Sídlo inštitúcie Commerzbank je už pár rokov najvyššou nemeckou budovou. S výškou 259 metrov bola od ukončenia výstavby v roku 1997 najvyššou európskou budovou do roku 2003, no potom tento štatút stratila. Ak by sa počítala k celkovej výške aj anténa, potom by to bolo inak, pretože tá siaha až do 300 metrov. Budova je zariadená v enviromentálnom štýle a jej priestory sú využívané najmä na administratívne účely.

Zdroj: www.holidaycheck.de


Len o niečo nižší Messeturm

 

V porovnaní s Commerzbank Tower je Messeturm na pohľad rovnaký. Rozdiel v ich výške je nepatrný a ide o 2,5 metra. Zaujímavé je, že táto dvojka má viac poschodí, ktorých celkový počet je až 63. Messeturm postavili o sedem rokov skôr ako prvú spomínanú a celý čas bola najvyššou európskou budovou, kým ju jej nová frankfurtská sestra neprerástla.

Zdroj: www.bloomberg.com


Trojkou je Westendstrase 1

 

Ďalšou z franfurktských top veží je Westendstrasse 1, ktorá je s výškou 208 metrov treťou v poradí. 53-poschodová budova ponúka celkom zaujímavý dizajn, na ktorý sa dokonca chodia pozerať skupiny turistov. Výstavba budovy bola ukončená ešte v roku 1993, takže samotný objekt si toho pamätá viac ako dosť. 

Zdroj: www.stylepark.com


Frankfurt má čo ponúknuť

 

Vo Frankfurte nájdeme ešte pár mrakodrapov, ktoré majú výšku nad 100 metrov. Väčšina z nich sú známe administratívne centrá, v ktorých majú svoje sídla mnohé známe firmy so silným postavením na domácom aj medzinárodnom trhu. Medzi ďalšie miestne objekty patria napríklad Maintower, Silberturm, Westend Gate či Tower 185. Pokiaľ by ste mali možnosť navštíviť Frankfurt, určite si ich nenechajte ujsť. 

Zdroj: www.stylepark.com


Je pravda, že Európa nemá také vysoké mrakodrapy ako ostatné časti sveta, čo potvrdzuje aj minimum umiestnení najvyšších mrakodrapov v celosvetovom zozname. Dokonca žiadny z nich sa nenachádza ani v prvej päťdesiatke a ak sa budú v rýchlom tempe realizovať všetky pripravované projekty v Ázií a Amerike, potom budú strácať svoje pozície aj poslední lídri z Európy. Nemecké veže mali silné obdobie v 90.rokoch, keď dominovali v Európe, no dnes sú v tieni vyšších a modernejších mrakodrapov z Ruska a Veľkej Británie.


Text : Róbert Bosák

Foto : sk.wikipedia.org, holidaycheck.de, bloomberg.com, stylepark.com