Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Európske top mrakodrapy (2.časť) – Ruskí lídri

Napísal Róbert Bosák, 09.09.2015

Naposledy sme Vás informovali o britskej budove Shard, ktorá nejaký čas zotrvala na vrchole zoznamu najvyšších európskych stavieb. Netrvalo dlho a na pozícií lídra ju vystriedala veža z Moskvy, a nebola len jedna.

Zdroj: www.rasen.com.tr


Ruské stavebníctvo sa nenechalo zahanbiť a opäť ukázalo, že dokáže konkurovať Európe aj v oblasti výstavby mrakodrapov. V tomto prípade ani tak nemôžeme hovoriť o konkurencii, pretože najnovšie moskovské mrakodrapy doslova ovládli rebríček najvyšších európskych budov. Nielenže obsadili štyri popredné miesta, navyše v prvej desiatke sa nachádzajú ešte ďalšie tri dominanty ruskej metropoly.

Zdroj: www.niesomdoma.eu


4 najvyššie moskovské aj európske mrakodrapy :


Federation Towers – Názov „Veža federácie“ pomenúva hneď dve veže, ktoré stoja vedľa seba a spoločne vytvárajú najvyšší komplex mrakodrapov v Európe. Objekt ešte nie je celkom ukončený, no súčasný stav už poskytuje rekord vo výške európskych budov. Vyššia  z veží je Vostok Tower alebo inak pomenovaná aj Veža Východ, ktorá bude s výškou 374 metrov dominovať celej Európe.

Zdroj: www.sourceable.net 


Mercure City Tower – Výstavba tejto veže vysokej 339 metrov trvala 4 roky, počas ktorých získala budova obrovské množstvo ohlasov. V roku 2013 slávnostne ukončili stavebné práce na jej vzniku, po ktorých sa stala okamžite slávnou. Práve táto budova bola prvá zo 4 ruských lídrov, ktorá vzala víťazstvo londýnskemu mrakodrapu Shard.

Zdroj: www.sourceable.net


Oko Tower 1 – Jedna z veží známych moskovských „dvojičiek“ je v súčasnosti treťou najvyššou vežou Európy. Podobne ako ostatné top mrakodrapy je tiež súčasťou moskovského obchodného centra a dopĺňa tak početnú rodinu viacerých výškových budov. Táto budova je vyššia ako jej menšie dvojča a celkovo siaha do 336 metrov.

Zdroj: www.ecfr.eu


Eurasia – 309 metrová veža je ďalšou z výškových dominánt Moskvy, ktoré poukazujú na jej stavebnú silu. V podstate ide o nový objekt, pretože jeho realizácia sa ukončila len v minulom roku. Spoločne s ďalšími top mrakodrapmi tvorí súčasť medzinárodného obchodného centra Moscow City.

Zdroj: www.placesunderthesun.com

 

Vyššie spomenuté budovy nie sú jedinými slávnymi mrakodrapmi v ruskom hlavnom meste. Už v úvode sme sa zmienili o tom, že v prvej desiatke najvyšších európskych stavieb je spolu sedem objektov stojacich v Moskve, čo je dôkazom ruskej sily presadzujúcej sa v európskom stavebníctve. Podľa neoficiálnych informácií nie je tamojšej výstavbe mrakodrapov koniec a v najbližších rokoch nás čaká realizácia ďalších zaujímavých projektov.


Text : Róbert Bosák

Foto : rasen.com.tr, sourceable.net, ecfr.eu, placesunderthesun.com