Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Európska komisia nám predpovedá takmer 5% zdražovanie bývania

Napísal Róbert Bosák, 04.03.2016

Cena slovenských bytov a domov má naďalej stúpať, aspoň tak to vníma Európska komisia. Vyplýva to z jej aktuálnej správy o ekonomickom vývoji v členských štátoch, podľa ktorej bude náš trh v najbližších dvoch rokoch v dobrej kondícii.

 

Európska komisia opäť zverejnila svoje aktuálne prognózy poukazujúce na ekonomický vývoj v najbližších dvoch rokoch, ktorý sa týka každej členskej krajiny. Súčasťou tejto analýzy sú aj odhady vývoja cien bývania na jednotlivých realitných trhoch, na základe ktorého je možné predpovedať  priemerné čísla v celej EÚ. Najnovšie informácie prinášajú dobré správy aj pre Slovensko, takže predstavitelia nášho realitného trhu môžu byť naďalej naladení optimisticky.

 

Rastieme minimálne do konca budúceho roka

 

Ak sa prognózy od predstaviteľov Európskej komisie reálne naplnia, rast cien slovenských bytov a domov by sa do budúcej zimy nemal spomaliť. Predpovedané tempo sa bude údajne pohybovať od 4 do 5%, čo je na aktuálne pomery v EÚ slušné číslo. Po skvelých správach o rekordnom vzostupe stavebnej produkcie tak prichádza ďalšia povzbudzujúca štatistika.

 

Prognózy nás zaradili do prvej päťky

 

O perfektnej kondícií slovenských bytov a domov hovorí aj piata pozícia spomedzi všetkých členských krajín. Navyše sme sa dostali medzi sedem krajín, v ktorých majú ceny bývania rásť rýchlejšie ako 4% tempom. Do vedúcej päťky sa z krajín V4 dostalo aj Maďarsko, ktoré je o pár desatín percenta pred nami. Sedmičku uzatvára Česko, ktoré sa priblížilo celkovému priemeru EÚ a vďaka vývoju v Prahe sa dostalo nad danú hranicu.

 

Priemerná hodnota rastu v EÚ nad 4%

 

Vzhľadom na veľký počet krajín, ktorým Európska komisia predpovedá rast od 3 do 5%, sa celkový priemer v EÚ vyšplhal tesne nad 4%. Nebyť Írska a Malty, ktoré sa dostali nad 6%, priemer by 4% hranicu neprekonal. Našli sa totiž 4 krajiny, ktorým je predpovedaný pokles a túto skupinu tvoria Belgicko, Francúzsko, Bulharsko a Grécko, kde majú ceny padnúť skoro  o 2%. Slovensko sa so spomínaným rastom zaradilo tesne nad priemer, čo je jasným dôkazom momentálnej sily nášho trhu s rezidenčnými objektmi.

Zdroj: www.milujemcestovanie.sk 

 

Pozitívne vyhliadky spojené s postupným nárastom cien bývania na Slovensku neprichádzajú len z európskej pôdy. Aj domáci analytici potvrdzujú, že slovenské rezidenčné nehnuteľnosti zažívajú veľmi dobré obdobie, čo sa odráža na rýchlejšom tempe zdražovania. Do roku 2017 by tak nemal hroziť žiadny pokles, ktorý by mohol zabrzdiť oživenie trhu, čo je pre domácich maklérov aj developerov potešujúcou správou.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje: spiegel.de

Foto : spiegel.de, milujemcestovanie.sk