Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Európa očakáva nové top mrakodrapy

Napísal Róbert Bosák, 11.01.2016

Rok 2016 má byť pre európsku architektúru opäť dosť dobrým obdobím. Autori nových projektov myslia aj na mrakodrapy, medzi ktorými sa nájde pár zaujímavých budov prekonávajúcich očakávania.

 

Európska architektúra bude opäť bohatšia o nové výškové veže, ktoré vyrastú v rôznych častiach starého kontinentu už čoskoro. Medzi najočakávanejšie mrakodrapy patria práve tieto objekty, ktorých realizáciu si v krátkosti načrtneme. Každá z budov má niečo do seba a danej lokalite prinesie niečo nové, takže poďme sa spoločne pozrieť na top budovy, ktoré v blízkej budúcnosti ovládnu Európu. 

 

Finiš výstavby najvyššej európskej veže

 

Súčasťou početného moskovského komplexu mrakodrapov je takisto Vostok Tower, ktorej výstavba sa pomaly blíži ku koncu. Veža s naplánovanou kolaudáciou počas tohto roku sa stane najvyššou v Európe, čím predbehne aj ostatných moskovských lídrov. Jej výška bude dosahovať 374 metrov, čím vytvorí nový európsky rekord. 

Zdroj: www.sourceable.net


Spúšťa sa projekt budúceho lídra

 

Moskovská Vostok Tower si s najväčšou pravdepodobnosťou neudrží prvenstvo veľmi dlho, pretože v Petrohrade sa spúšťa projekt Lachta Center. Podľa plánu sa jedná o nehnuteľnosť dosahujúcu výšku 462 metrov, ktorá sa stane novým výškovým lídrom kontinentu a zároveň sa zaradí medzi najvyššie budovy sveta.

Zdroj: www.gorproject.ru

 

V Londýne pripravujú novú supervežu 

 

Plán výstavby nového londýnskeho mrakodrapu 1 Undershaft bol prezentovaný len nedávno. Investori sa rozhodli pre známu finančnú štvrť, v ktorej bude táto 309-metrová veža jednou z dominánt lokality. Spoločne s vežou The Shard budú vládnuť panoráme metropoly a strážiť prvenstvo medzi britskými nehnuteľnosťami. 

Zdroj: www.newsfirst.lk

 

Výstavbu plánujú aj v srdci Álp

 

O pláne postaviť extra vysokú vežu priamo vo švajčiarskych Alpách sme vás už informovali. Autori nápadu chcú začať budovať zrkadlový mrakodrap v stredisku Vals, pričom by malo ísť o hotel pre prominentných klientov. Projekt ráta s výškou viac ako 380 metrov, čo by z neho spravilo jednu z najvyšších budov Európy.

Zdroj: www.sourceable.net

Výstavba mrakodrapov na našom kontinente nenapreduje takým tempom ako napríklad v Ázií či USA, no aj napriek tomu dokážu výsledné diela zamiešať poradím najlepších stavieb sveta. Aj v tomto prípade platí, že kvalita vyhráva nad kvantitou, čo posilňuje európsku architektúru. Priaznivci výškových veží sa tak môžu tešiť na realizáciu pripravovaných projektov a počkať na reálne výsledky, ktoré o význame budov pre jednotlivé lokality napovedia určite viac. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ctbuh.org, sourceable.net, gorproject.ru, newsfirst.lk