Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Duo z Česka stavia na Bali šikovné bambusové domčeky

Napísal Róbert Bosák, 06.10.2018

V rámci 100. výročia vzniku ČSR nemusíme vyzdvihovať len diela, ktoré zdobia české a slovenské mestá. Rukopis domácej architektúry totiž cítiť aj vo svete, a to aj na tých najúžasnejších miestach planéty, čoho príkladom je Hideout projekt na Bali.

Zdroj: boscco.co 


Božské Bali má v zozname vysnívaných krajín takmer každý jeden cestovateľ. Ak sa k tomu priráta možnosť užiť si pobyt v originálnej zrubovej chalúpke, výlet do jedného z pozemských rajov bude obohatený o nezabudnuteľné zážitky. Tie sa snaží turistom ponúknuť aj duo Alena FibichováJarmil Lhoták, ktorí sa práve na tomto magickom ostrove rozhodli zrealizovať spomínaný Hideout projekt.

Zdroj: www.estav.cz 


Sny sa stávajú realitou práve na Bali

 

Príbeh realizácie spomínaného projektu, ktorého hlavným cieľom je výstavba štýlových eko domov, začal viac-menej nevinne. Dvojica z Česka vycestovala na Bali, kde sa im nielenže zapáčilo, ale začali tu rozvíjať nápad stavať bambusové domy. S odstupom niekoľkých rokov vidíme, že nešlo len o fantáziu, ale o skutočný zámer, ktorý nadobudol svoju reálnu podobu.

Zdroj: www.pinterest.com 


Nekonvenčný rezort z českej dielne

 

Aj keď Bali je známe pohybom zahraničných turistov, ktorí tu po sebe zanechávajú viditeľné stopy, v prípade výstavby domčekov, hotelov a súkromných apartmánov ich rukopis až taký bežný nie je. Práca českej dvojky tak trochu vyniká, a to nielen kvôli tomu, že ide o jedných z mála cudzincov, ktorí tu postavili nejaký rezort. Výnimočným robí tento nápad skôr výber materiálu, ktorým je práve bambus.

Zdroj: www.pinterest.com 


Na Bali konečne fandia aj bambusu

 

Málokto vie, že stavbári z Bali (na rozdiel od kolegov z juhovýchodnej Ázie) nie sú bambusu ako materiálu veľmi naklonení. Problémom je, že tu rastie mnoho druhov, ktoré nedisponujú kvalitou požadovanou pri výstavbe. Českým návrhárom sa však podarilo nájsť druh schopný poslúžiť pri výstavbe šikovných zrubov a vďaka uskutočneniu sna o realizácii komfortných tropických príbytkov v štýle eko snáď aj presvedčiť miestnych o úžitku tohto materiálu.

Zdroj: www.airbnb.com 


Bambusové domčeky boli postavené za účelom prenajímania dostupného bývania pre skupiny turistov, ktorí chcú stráviť na Bali osviežujúcu dovolenku s bývaním na domorodý spôsob. Za ubytovanie v tomto objekte zaplatia od 80 USD za noc, pričom k objednávke pobytu nemusia navštevovať ani cestovnú kanceláriu. Všetko totiž vybavia napríklad na www.airbnb.com, kde nájdu ďalšie skvelé ponuky krátkodobého ubytovania (nielen) na Bali.


Text: Róbert Bosák

Foto: www.twitter.com, boscco.co, www.estav.cz, www.pinterest.com, www.airbnb.com