Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dubajskú top vežu predbehne ďalší dlháň od rovnakého developera

Napísal Róbert Bosák, 17.04.2016

Preteky o výstavbu najvyšších mrakodrapov pokračujú a v súčasnosti sa pripravujú viaceré vízie o realizácií rekordne vysokých výškových budov. Jedným z kandidátov na víťazstvo v tejto súťaži je spoločnosť Emaar Properties, ktorá zatiaľ drží aktuálny titul. 

 

Dubajská superveža Burj Khalifa siahajúca do rekordnej výšky 828 metrov si svoje slávne prvenstvo už dlho neudrží. Developeri zo spoločnosti Emaar Properties, ktorí investovali do tohto aktuálne najvyššieho mrakodrapu sveta milióny, sa rozhodli prekonať sami seba. Podľa najnovšie zverejnených informácií pripravujú výstavbu ďalšej dubajskej top budovy, ktorá má prerásť súčasného lídra.  

 

Nový líder architektúry pri Perzskom zálive

 

Dubaj je známy svojou nadčasovou architektúrou, ktorá prekonáva viaceré rekordy. Jeden si zatiaľ drží aj v prípade najvyššej budovy sveta, ktorou je spomínaná Burj Khalifa. Práve tú predbehne pripravovaný mrakodrap od rovnakého developera, ktorý v rámci prípravy novej lukratívnej štvrte túži po ďalšom unikátnom diele, ktoré očarí svet ešte viac ako Burj Khalifa.

Zdroj: www.arabianbusiness.com

 

Dubajčania budú mať svoju „Eiffelovku“

 

Podľa prvých vizualizácií bude nová veža ponúkať špeciálny dizajn v zaujímavom prevedení. Ide o tvar pripomínajúci minaret, ktorý má symbolizovať kultúru a vierovyznanie miestnych. Zahraničné média však vežu označujú skôr ako „dubajskú Eiffelovku,“ ktorá má byť dielom podporujúcim hrdosť a suverenitu tamojších obyvateľov. Investícia v hodnote 880 miliónov eur by mala byť zárukou, že projekt sa podarí podľa predstáv, no to sa uvidí až počas prác. Tie sa majú spustiť už toto leto, aby sa kolaudácia stihla najneskôr do začiatku roka 2020.

Zdroj: www.arabianbusiness.com

 

Konkurencia už stavia v Saudskej Arábii

 

Predstavitelia vplyvnej dubajskej spoločnosti sa síce rozhodli prekonať rekord v najvyšších budovách sveta, no ak nezmenia plán a pripravovaný mrakodrap nezrealizujú aspoň o 150 až 200 metrov vyšší, prvenstva sa nedočkajú. V neďalekej Saudskej Arábii totiž aktuálne rastie najvyššia stavba sveta, ktorou má byť Kráľovská veža s výškou vyše kilometra! Práce na nej boli chvíľu pozastavené, no plán výstavby sa má naďalej plniť a už v roku 2018 by mal nový monument dobyť svet, pričom konkurovať mu nebude ani chystaná dubajská stavba.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Dubajský velikán v oblasti realít a developmentu si nasadil latku opäť vysoko a to doslova. Po úspešnom projekte Burj Khalifa ho čaká výstavba ešte vyššej veže, ktorá má byť zároveň dar pre Dubaj pri príležitosti organizovania svetovej architektonickej výstavy Expo 2020. Keďže veža sa bude stavať súčasne s konkurenčnou Kráľovskou vežou zo Saudskej Arábie, autori majú čo robiť, aby splnili tie najvyššie očakávania a dokázali upútať rovnakú pozornosť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : arabianbusiness.com, dailymail.co.uk