Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dubaj šokuje ďalším prelomovým nápadom

Napísal Róbert Bosák, 18.06.2015

Ak by sa zostavoval rebríček miest s najbláznivejšími architektonickými nápadmi, Dubaj by bol jednoznačným víťazom. Informácie o ďalšom unikátnom projekte môžu opäť šokovať všetkých priaznivcov modernej architektúry.


Krytá lyžiarska zjazdovka, tenisový kurt na streche mrakodrapu či nedávno ohlasovaný projekt výstavby podmorskej tenisovej haly nie je ani zďaleka všetko, čo môže architektúra v Dubaji ponúknuť. Ďalším zo šokujúcich nápadov, ktoré majú tejto metropole priniesť nejaký svetový stavebný unikát je luxusné podmorské bývanie. A pripravovaný projekt týchto domov stojí určite za zmienku.

Zdroj: www.faithtap.com 


Fascinujúci projekt nemá obdobu

 

Nový stavebný plán z dielne známej rakúskej developerskej skupiny Kleindienst Group, zodpovednej za viacero prestížnych dubajských nehnuteľností, bol predstavený nedávno na medzinárodnej výstave lodí. Jedná sa o unikátny projekt The Floating Seahorse, ktorý má priniesť luxusné podmorské domy. Domy sústredené v Arabskom zálive majú byť zárukou inovácie vo svete luxusných realít a majiteľom majú priniesť nadštandardný spôsob života.

Zdroj: www.mirror.co.uk


Inovatívne bývanie ako ho nepoznáme

 

Základom celého projektu je vybudovať komfortné domy spĺňajúce kvalitatívny aj dizajnový nadštandard, ktoré ponúknu možnosť špeciálneho bývania v symbióze s vodou. Aktuálny obsah projektu vraví o trojpodlažných budovách, ktoré budú rozložené do troch častí, čím sa vytvoria stavby ponúkajúce nový rozmer bývania.


1. Nadmorský priestor – Na najvyššom poschodí má byť bar a kuchynka. Bude vystavané v štýle paluby, ktorá ponúkne pôžitok ako na lodi, takže obyvatelia si budú tento priestor určite užívať. Možnosť zmeny tohto priestoru na zimnú záhradu by mala byť takisto vítaná.

Zdroj: www.mirror.co.uk


2. Priestor na hladine – Prostredná časť domu bude slúžiť relaxu a užívaniu si pohodlia. Obývačka s vonkajšou terasou bude spríjemňovať bývanie a lákať na intímny kontakt s hladinou mora.

Zdroj: www.mirror.co.uk


3. Podmorská časť – Práve podmorský priestor je najzaujímavejšou časťou, takže pozornosť verejnosti smeruje k nej. Základná obytná zóna vytvorená zo spálne a kúpeľne má sídliť práve v tejto časti. Ohraničená bude presklenými stenami, čo dá obyvateľom možnosť sledovať živý podmorský svet.

Zdroj: www.mirror.co.uk


Realizácia je celkom reálna  

 

Zo strany kritikov sa dvihla vlna skeptických ohlasov a ich názory sa zhodujú na nereálnosti tohto projektu. Mnohí neveria, že podmorské domy tohto typu sa dajú bez problémov obývať, no vzhľadom na súčasné vyspelé technológie a stavebné postupy by s tým nemal byť žiadny problém. Keď porovnáme The Floating Seahorse s plánom podmorského tenisového areálu, jedná sa o celkom reálny plán, ktorý nemôžeme pokladať za neuskutočniteľný. 

Zdroj: www.heart-of-city.com


Architekti a developeri pôsobiaci v Dubaji prichádzajú často so šokujúcimi nápadmi a plán zrealizovať takéto podmorské bývanie je ďalším z nich. Výstavbou jednotlivých rekreačných domov to však nekončí, pretože tie majú byť sústredené vo veľkom areáli zvanom World, ktorý toho ponúkne ešte viac a vytvorí obyvateľom podmorských domov príjemnú atmosféru plnú nezabudnuteľných zážitkov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : faithtap.com, mirror.co.uk, heart-of-city.com