Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dubaj pokračuje v prevratných stavebných nápadoch

Napísal Róbert Bosák, 02.07.2015

Nápady architektov pripravujúcich svetové stavebné unikáty plánované v meste Dubaj už viackrát zaujali celý svet. Aktuálne sa stretávame s ďalším originálnym projektom, ktorý vzbudzuje úžas a nielen Dubaj bude čakať na jeho úspešné zrealizovanie.


V Dubaji sa s fascinujúcimi stavebnými plánmi nekončí a najnovšie prišli na verejnosť informácie o výstavbe jedinečnej administratívnej budovy. Na tom by nebolo nič netradičné, pokiaľ by sa nejednalo o objekt realizovaný pomocou 3D tlačiarne. Nakoľko to má byť prvá kancelárska budova na svete postavená touto metódou, návrh zaujímavého projektu prilákal pozornosť laickej aj odbornej verejnosti okamžite.

Zdroj: www.constructionweekonline.com 


Prvé kancelárie z tlačiarne  

 

Projekt nových kancelárií sídliacich v jednoposchodovej administratívnej budove si zakladá na použití 3D tlačiarne. Vďaka nej má v meste vyrásť vôbec prvý kancelársky objekt tohto typu na svete. Takýto stavebný krok sa spomínal medzi viacerými architektmi už dávnejšie, no až teraz sa predstavitelia mesta dohodli s firmou WinSun, prvým priekopníkom v oblasti výstavby budov pomocou 3D tlačiarne, na vzniku takejto nehnuteľnosti.

 

Základné parametre budovy :


–        chystaný kancelársky objekt bude mať 1 poschodie

–        podlahová plocha budovy sa odhaduje na 185 metrov

–        realizácia by sa mala ukončiť po niekoľkých týždňoch

–        stavebnými materiálmi bude sadra, železobetón a plast

Zdroj: www.3dprint.com


Moderné stavebné riešenie

 

Práve čínska spoločnosť WinSun má nejaké skúsenosti s výstavbou pomocou 3D tlačiarní. Aj keď šlo o rodinné domy s malou výmerou určené skôr na jednoduché bývanie, vďaka týmto základným skúsenostiam a množstvu poznatkov o netradičnej technológií sa im výstavba prvej kancelárskej budovy z 3D tlačiarne môže podariť na výbornú. Pôjde tak o moderné stavebné riešenie, ktoré nielenže zrýchli celý proces výstavby, ale takisto dosť výrazne zníži celkové náklady vynaložené na realizáciu.

Zdroj: www.constructionweekonline.com

 

Nový stavebný postup môže byť motiváciou

 

Výstavba spomínanej kancelárskej budovy bude istým prelomom v oblasti stavebníctva, ktorý môže priniesť správny príklad pre ostatných stavebníkov. Avšak najprv je potrebné, aby sa celý objekt zrealizoval a jeho následné využívanie prebiehalo bez nejakých technologických a konštrukčných problémov. Následne sa môžu inšpirovať ďalší architekti a zaviesť tento nový stavebný postup do praxe, čo by mohlo zmeniť vývoj stavebného sektoru vo väčšine sveta.

Zdroj: www.3printr.com


Za posledný čas prišlo z Dubaja viacero informácií o plánovanej výstavbe netradičných architektonických diel, ktoré majú byť výnimočné pre celý svet. Ak budú takéto nápady pribúdať v tomto rýchlom tempe naďalej a ich realizácia prebehne úspešne, Dubaj sa rýchlo zaradí k svetovým lídrom v oblasti modernej a futuristickej architektúry. Všetko záleží od ochoty investorov a stavebníkov, či sa tieto plány aj reálne uskutočnia alebo ide len o šialené sny autorov bláznivých projektov.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : constructionweekonline.com, 3printr.com