Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dovolenková talianska chalúpka miluje dizajn z kameňa

Napísal Róbert Bosák, 17.09.2016

Cesta k originálnemu dizajnu môže byť niekedy úplne jednoduchá. Stačí na to použiť prírodné materiály, pohrať sa s tradíciou a dať stavbe srdce. To sa podarilo aj tvorcom novej podoby jednej talianskej chalúpky, ktorá je vernou milovníčkou kameňa.

 

Niektorí považujú túto kamennú chalúpku v talianskom Corgniliu len za obyčajné rekreačné sídlo. Pre tých, ktorí nosia dizajn v srdci, je však stará stodola premenená na sebestačný dom spĺňajúci nároky rekreačného sídla symbolom umeleckého stvárnenia tradičnej architektúry. My sa ideme pozrieť, čo robí túto skromnú a na pohľad miniatúrnu chalúpku tak výnimočnou a prečo ju mnohí architekti pasujú za inšpiráciu pre všetkých milovníkov rekreačných obydlí.

 

Príbeh znovuzrodenia starej pastierskej stodoly

 

Ďalší z príbehov súhry nápadu, kreativity a lásky k tradíciám začali architekti z talianskeho ateliéru Studio Contini Architettura písať v srdci apeninskej prírody. Oblasť Corgnilio blízko Parmy ukrývala starú pastiersku skrýšu, ktorej životnosť už vstupovala do posledných epizód. Skúsení dizajnéri sa však ujali tejto zabudnutej krásky a po viacerých úpravách jej opäť vrátili život.

Zdroj: www.archdaily.com

 

Cieľom bolo zachovať pôvodný nádych

 

Bez ohľadu na rôzne moderné postupy, vďaka ktorým môže dizajn takýchto domčekov siahať po tých najvychytanejších podobách, tím architektov vsadil na starú tradíciu, ktorá sa medzi dnešnými gýčovými trendmi stáva dosť netradičnou. Postaral sa o to hlavne ústretový prístup k pôvodnému vzhľadu, čo spôsobilo, že dielo vie aj v 21.storočí dýchať starobylým pôvodom bez toho, aby v sebe nieslo inovatívne prvky využívané pri obnovách takýchto objektov.

Zdroj: www.continiarchitettura.net

 

Prírodný kameň v hlavnej úlohe

 

Krása vynovenej chalúpky spočíva najmä v realizácii premysleného plánu, ktorého cieľom bolo nájsť súhru medzi dominantným prírodným kameňom v hlavnej úlohe a doplnkovými  drevenými súčasťami, ktoré majú v interiéri „ohrievať“ chladný dojem vládnuceho kameňa. Práve ten sa dostal na miesta, na ktorých mohol najlepšie vyniknúť, takže nájdeme ho ako vonkajší obklad, ako súčasť strechy a svoje miesto si vydobyl aj na podlahe.

Zdroj: www.continiarchitettura.net

 

Výsledkom je elegantné a sebestačné letné sídlo

 

Použitie prírodných materiálov v tradičnom prevedení bolo len začiatkom hľadania dialógu medzi eleganciou a sebestačnosťou. Cestu za ich vzájomným spolužitím sa nakoniec podarilo nájsť vďaka umiestneniu fotovoltaických panelov na strechu. Letný domček s postačujúcou obytnou plochou 68m2 sa tak nepýši len romantickým vzhľadom, ale takisto aj schopnosťou poradiť si s výrobou energie na kúrenie a ohrev vody.

Zdroj: www.continiarchitettura.net

 

Stráviť dovolenku v takejto očarujúcej chalúpke uprostred pokojného prostredia talianskej prírody si prajeme viacerí. Je skromná, jednoduchá, čistá a dýcha tradíciou, čo z nej právom robí unikát medzi rekreačnými domčekmi na Apeninskom polostrove. A pre nás môže byť tou najlepšou inšpiráciou na výstavbu letného dovolenkového sídla bez ohľadu na to, že s letom sme sa už rozlúčili.    

 

Text : Róbert Bosák

Foto : archdaily.com, continiarchitettura.net