Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dom z tlačiarne postavili do troch hodín

Napísal Róbert Bosák, 31.10.2015

Cieľom stavebníkov je stavať bezpečne, lacno a v čo najrýchlejšom časovom horizonte. Napĺňať tento zámer sa najlepšie darí spoločnostiam, ktoré na výstavbu domov začali využívať 3D tlačiarne. 

Zdroj: www.3ders.org


Technológia 3D tlačiarní sa už dávnejšie osvedčila v rôznych odvetviach. Ako prínosná sa ukázala aj v stavebníctve, pretože tímy vedcov a architektov dokázali nájsť spôsob ako ňou stavať budovy. Prvé domy vybudované touto revolučnou metódou už stoja na svojom mieste a niektoré z nich sú perfektným príkladom ako stavať maximálne efektívne. Medzi takéto stavby môžeme zaradiť aj jeden čínsky dom, ktorý bol vybudovaný za necelé tri hodiny.

Zdroj: www.dezeen.com

 

Efektivita novej stavebnej metódy  

 

Štýlový dom, ktorý bol postavený za rekordne krátky čas, je dielom renomovanej čínskej spoločnosti ZhuoDa Group. Tá síce nie je prvou firmou zameranou na realizáciu domov pomocou 3D tlače, no ako jedna z mála dokázala touto metódou ohúriť aj najortodoxnejších zástancov klasických stavebných postupov. Tí musia uznať, že daný dom je príkladom ako stavať rýchlo a lacno, pričom sa produkuje minimum odpadu a bezpečnosť pri práci je takisto na vysokej úrovni.

Zdroj: www.3dprintingindustry.com


Stavba ako z Lega

 

Samotná výstavba dvojposchodového domu prebehla v dvoch fázach. Najprv sa muselo začať s prípravou jednotlivých dielov, ktoré vznikli práve vďaka 3D tlačiarni v špeciálnej firemnej továrni, čo bola dlhšia časť stavebného postupu. V druhej fáze sa zhotovené diely priviezli na miesto výstavby a tam sa následne rýchlym a jednoduchým spôsobom poskladali presne ako Lego stavebnica.  

Zdroj: www.smartprinting.co

 

Výstavba len niekoľko hodín

 

Najväčšia senzácia okolo výstavby spomínaného domu sa spája práve s koncovou realizáciou. So zložením domu zo špeciálne vytlačených 3D modulov nebolo vôbec veľa práce a za účasti niekoľkých stavebníkov a strojov bol výsledok hotový za menej ako tri hodiny. Okrem toho, pri realizácií sa výrazne šetria aj finančné náklady, čo je ďalším plusom vyzdvihujúcim túto formu výstavby.

Zdroj: www.esnoticia.co

 

Dom s maximálnym komfortom

 

Rýchla a lacná výstavba môže byť niektorými skeptikmi vnímaná ako nekvalitná, no opak je pravdou. Vedenie firmy ZhuoDa Group si dáva pozor, aby ich diela ponúkli najvyššiu kvalitu a domy boli komfortné, úsporné a poskytovali zdraviu prospešné prostredie. To platilo aj v prípade výstavby predstaveného domu, ktorý je nielenže ukážkou komfortnej a elegantnej domácnosti, ale takisto prináša nehnuteľnosť vybudovanú z vysoko odolných a nezávadných materiálov.

Zdroj: www.vrworld.com

 

Vzhľadom na viaceré výhody realizácie domov pomocou 3D tlačiarní je jasné, že technológia tohto typu bude mať v stavebníctve zaslúžene silné miesto. Práve vďaka spojeniu nízkej ceny a extra rýchleho priebehu stavebných prác sa črtá potenciál 3D výstavby domov ako obrovský a navyše, v súčasnom storočí bude dosť prospešný práve kvôli jeho ekologickému charakteru. Zatiaľ sa tento inovatívny stavebný postup rozširuje pomaly a okrem Číny a okolitých krajín o ňom nepočuť často, takže uvidíme, či si nájde cestu aj na západ a domy sa budú postupne tlačiť aj u nás.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : 3ders.org, 3dprintingindustry.com, smartprinting.co, esnoticia.co, vrworld.com