Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Do októbra bude hotová revitalizácia 2 parkov v košickom Starom Meste

Napísal Róbert Bosák, 11.08.2023

V košickom Starom Meste sa rozbehol projekt revitalizácie 2 zelených verejných plôch. Jeho výsledkom bude zriadenie nových oddychových zón. Oba parky majú byť hotové do konca októbra.

 

Prvé revitalizačné práce sa rozbehli v priebehu prvého júlového týždňa v parku medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Československej armády. Druhý park, ktorý sa v jeseni ukáže v obnovenej podobe, je situovaný medzi ulicami Branisková, Tatranská a Československej armády. V oboch prípadoch sa jedná o priestory pri obytných domoch a ich revitalizáciou sa okrem iného zvýši aj kvalitatívna stránka bývania obyvateľov týchto lokalít.

Zdroj: Facebook - MČ Košice-Staré Mesto

 

Funkčné zelené zóny s oddychovou funkciou

 

Hlavným zámerom revitalizácie je vytvorenie spomínaných oddychových zón. Parky dlhý čas slúžili skôr ako dekoratívne zelené priestory so živou vegetáciou v okolí bytových domov bez praktickejšieho využitia. Po ukončení revitalizácie sa zmenia na funkčné zelené zóny, ktorých hlavnou funkciou bude poskytnutie oddychového priestoru pre deti aj dospelých. V obidvoch parkoch sa postupne vybudujú chodníky, detské ihriská aj priestory na venčenie psov. Obidva priestory doplnia lavičky a príslušný mobiliár. Chýbať nebude nové osvetlenie.

Zdroj: Facebook - MČ Košice-Staré Mesto

 

Náklady dosiahnu viac ako 600 000 € s DPH

 

Premena parkov v košickom Starom Meste na nové oddychové zóny si vyžiada investíciu vo výške rátanej v desiatkach tisíckach eur. Firma Cesty Košice, ktorá zodpovedá za vykonanie realizačných prác, podpísala zmluvu o dielo s cenou za realizáciu vo výške necelých 640 000 € s DPH. Uvedená suma zahŕňa náklady na revitalizáciu obidvoch verejných priestorov, ktoré majú byť hotové do konca októbra. Prevažná časť tejto čiastky je financovaná z prostriedkov získaných z eurofondov.

Zdroj: Facebook - MČ Košice-Staré Mesto

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Facebook – MČ Košice-Staré Mesto