Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Do kvalitných ekonáterov sa oplatí investovať

Napísal Róbert Bosák, 29.05.2015

Pri rekonštrukciách príbytkov sa často dostávame do kontaktu s rôznymi náterovými hmotami. Nakoľko je pri práci s týmito prípravkami dôležitá aj ochrana zdravia, mali by sme si vyberať len tie najlepšie produkty.


Pri aplikácií vybraných náterov na rôzne interiérové povrchy sa môžu jednotlivé čiastočky týchto prípravkov dostať na našu pokožku. Keďže pri natieraní povrchov z nich unikajú aj isté množstvá výparov, do hlbokého kontaktu s nimi prídeme aj vdychovaním. Práve preto je dosť dôležité, aby sme s týmito prípravkami zaobchádzali zodpovedne a hlavne používali také, ktoré sú voči ľudskému zdraviu šetrnejšie. Tie zvyknú stáť o niečo viac ako klasické nátery, no vzhľadom na ich osoh pre obyvateľov sa do nich oplatí investovať niekoľko eur navyše.

Zdroj: www.ireceptar.cz


Bohatá ponuka na výber

 

Súčasný trh s rôznymi náterovými hmotami ponúka mnoho možností na výber toho správneho prípravku. V každej kvalitnej predajni nájdeme širokú škálu rôznych náterov, ktoré sa odlišujú viacerými aspektmi. Tým hlavným z nich je samotná cena, ktorá však vyplýva z celkového zloženia produktu a jeho kvalitatívnej úrovne. Vo všeobecnosti platí, že zdravotne nezávadné nátery sú vždy drahšie, no náš názor je, že kvôli zdraviu sa na nich vôbec neoplatí šetriť.

 

Zaplatiť za kvalitu sa oplatí

 

Nie vždy platí, že kvalitné produkty musia byť zákonite drahšie, no pri náterových hmotách je to tak takmer vždy. Spôsobené to je najmä ich spôsobom výroby a celkovým zložením, ktoré sa mieša inak ako pri tých lacnejších verziách, čoho výsledkom je vyššia kvalitatívna úroveň. Vďaka nej je zdravie dotyčných obyvateľov využívajúcich dané priestory a predmety s natretými povrchmi lepšie chránené, takže priplatiť si nie je na škodu.

Zdroj: www.ekobydleni.eu


Možnosťou sú ekologické nátery 

 

Ak máte záujem o nátery, ktoré sú voči ľudskému zdraviu šetrnejšie, v tom prípade môžete vyskúšať ekologické nátery. Štruktúra týchto zmesí pozostáva z prvkov, ktoré neobsahujú veľa chemikálií a ako alternatíva sa používajú rôzne ekologické látky. Základom ekonáterov je ich schopnosť riedenia s vodou, čo pri chemických prípravkoch nie je možné.


Pozor na falošné ekonátery

 

Ekonátery sú vhodná alternatíva pre natieranie povrchov aj napriek ich vyššej cene. Nie každý náter prezentovaný ako ekologický je však skutočne ekologický, takže treba si dávať pozor na falošné produkty. Aj keď na Slovensku tieto produkty nevyužívajú špeciálne symboly, dobrý ekologický prípravok nájdete podľa označenia Ekologický šetrný produkt. Tie by mali byť certifikovanými prípravkami, v ktorých nie sú namiešané žiadne chemické látky pôsobiace na organizmus toxicky a ich zloženie má obsahovať výhradne prírodné prvky.

Zdroj: www.ekobydleni.eu


Otázka zdravia zohráva dôležitú úlohu vždy a natieranie povrchov v interiéroch nie je žiadnou výnimkou. Tomu zodpovedá aj výber špeciálnych náterov, ktorých používanie má dosť veľký vplyv na zdravie obyvateľov. Investovať o niekoľko eur viac do kvalitnejších produktov má svoj význam a ďalšou dobrou správou je ich úžitok pre zvýšenie kvality náteru. V takomto prípade snáď ani nie je čo rozmýšľať a voľba kvalitnejších náterov sa javí ako správna možnosť.


Text : Róbert Bosák

Foto : ireceptar.cz, ekobydleni.eu