Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ďalšie víťazstvo Viedne v rebríčku najlepších miest pre život

Napísal Róbert Bosák, 18.07.2023

Na čele rebríčka najlepších miest pre život neprichádza zmena ani tento rok. Prestížny celosvetový titul opäť obhájila susedná rakúska metropola. Obrat sa neudial ani na 2. priečke, ktorú obsadil rovnaký európsky zástupca ako vlani.

Viedeň, Zdroj: pixabay.com


Skóre viacerých európskych miest v tohtoročnom Globálnom indexe životnej úrovne kleslo. Napriek tomu sa mestám z iných kontinentov nepodarilo zosadiť dlhoročného lídra. Viedeň si v rebríčku najlepších miest pre život, ktorý tradične zverejňuje Economist Intelligence Unit (EIU), udržala vedúce postavenie. Okrem hlavného mesta Rakúska sa v TOP 10 objavili ešte ďalší 3 zástupcovia z Európy.

Viedeň, Zdroj: pixabay.com

 

Na striebornej pozícii sa udržala Kodaň

 

Jedným z kvarteta európskych zástupcov vo vedúcej desiatke je Kodaň. Dánska metropola sa umiestnila hneď za rakúskym víťazom. Jej strieborná priečka nie je žiadnym prekvapením. Na rovnakom medailovom stupienku bola aj vlani. Tohtoročnou obhajobou potvrdila viedensko-kodanskú dominanciu a zabránila mimoeurópskym kandidátom bojujúcim o celosvetový titul dostať sa na niektorú z 2 najvyšších pozícií.

Kodaň, Zdroj: pixabay.com


Trojicu najlepších uzatvára Melbourne

 

Postavenie dvojice európskych lídrov najviac ohrozili austrálske veľkomestá. Ani jednému sa nepodarilo dosiahnuť skóre na úrovni viac ako 98 bodov, čo by stačilo na vyššie umiestnenie. Bližšie k striebornej priečke malo Melbourne, ktoré na základe hodnotenia viacerých kritérií ako bezpečnosť, ekonomická stabilita, kultúrny život, stav infraštruktúry či úroveň vzdelania a zdravotnej starostlivosti získalo skóre 97,7, o 0,3 b. menej ako Kodaň. Na bronzovú priečku sa dostalo vďaka 0,3-bodovému náskoku pred Sydney. Päticu najlepších uzatvára Vancouver, ktorý je jedným z 3 kanadských miest v TOP 10, čo Kanadu vynieslo na 1. miesto v rebríčku krajín s najväčším počtom miest vo vedúcej desiatke.

Melbourne, Zdroj: pixabay.com

 

10 najlepších miest pre život podľa EIU:

 

1. Viedeň

6. Zürich

2. Kodaň

7. Calgary, Ženeva

3. Melbourne

9. Toronto

4. Sydney

10. Osaka, Auckland

5. Vancouver           

           

Zdroj: eiu.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: eiu.com

Zdroj foto: pixabay.com