Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ďalšia superzelená bytovka, tentoraz z Paríža

Napísal Róbert Bosák, 15.12.2015

S prehliadkou moderných ekologických bytoviek v Európe nekončíme. Po včerajšom výlete do Turína sa dnes pozrieme na ďalší fascinujúci objekt vo francúzskej metropole.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Paríž je známym centrom kultúry, módy a umenia, pričom v tieni ostatných európskych metropol nemohla ostať ani miestna architektúra. Tá ponúka mnoho elegantných objektov s bohatou históriou, ktoré lákajú návštevníkov z celého sveta. Tí si však užijú zaujímavý zážitok aj pri pohľade na niektoré moderné nehnuteľnosti a Flower Tower je určite jednou z nich.

Zdroj: www.cgconcept.be

 

Zelený unikát z Paríža

 

Podobne ako Turín, aj Paríž má svoj ekologický obytný unikát, ktorý vyniká medzi všetkými rezidenčnými objektmi v meste. Ide o vysoký 10-poschodový komplex s príznačným názvom Flower Tower, pričom toto pomenovanie nie je len obyčajnou slovnou hračkou. V konštrukcii bytového domu z roku 2004 je totiž zakomponovaných 380 bambusov.

Zdroj: www.cgconcept.be


Život v prírode obklopený mestom

 

S nápadom postaviť túto zelenú bytovku prišiel známy architekt Edouard Francois, ktorý má za sebou bohaté skúsenosti v tejto práci, no projekt netradičnej zelenej bytovky bol novinkou aj pre neho. Podľa jeho vlastných slov sa snažil splniť požiadavky parížskych obyvateľov na väčší kontakt človeka s prírodou uprostred mesta a umožniť im žiť ako v lese. Do návrhu šiel s maximálnym rešpektom, no výsledok sa podaril na výbornú a už pár rokov spĺňa predpoklad moderného bývania.

Zdroj: www.bambooki.com

 

Výber bambusov bol zámerný

 

Mnohí si môžu položiť otázku, prečo sú v konštrukcii objektu práve bambusy, veď možností výberu vegetácie je mnoho. Voľba exotického rastlinstva v podobe tropických bambusov bola zámerným krokom, pretože zvuk šušťania ich lístia vo vetre vytvára špeciálnu atmosféru. Tú nemôžete zažiť pri inom druhu vegetácie, čo bolo hlavným dôvodom výberu. Navyše, práve bambusy dokážu dobre filtrovať vzduch a zachytávať škodlivé čiastočky, ktorých je v každom mestskom prostredí viac než dosť, takže bývanie má význam aj pre zdravie obyvateľov. 

Zdroj: www.mimoa.eu

 

Parížsky Flower Tower je ďalším výnimočným príkladom ako skombinovať moderné mestské bývanie s prírodou a jej živými prvkami. Spoločne s turínskym objektom, o ktorom sme písali včera, ide od dvojicu unikátnych európskych bytových domov ponúkajúcich oveľa viac ako nadštandard. Ktovie, kedy sa dočkáme podobného projektu na Slovensku a či sa začnú takéto zelené nehnuteľnosti niekedy stavať po celej Európe ako bežné obytné komplexy.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : biotope-city.net, dailymail.co.uk, cgconcept.be, bambooki.com, mimoa.eu