Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čo s veľkou obývačkou ?

Napísal Róbert Bosák, 15.12.2014

Po obrovských izbách v príbytku túži mnoho ľudí. Najviac sú vysnívané práve veľké obývačky, od ktorých sa očakáva zvýšenie pohodlia. Pri nich však často vzniká otázka, čo s daným priestorom.


„Nadrozmerné“ obývačky nie sú v slovenských domácnostiach vôbec bežné, skôr ide o výnimky. Pokiaľ nebývate v rodinnom dome alebo veľkometrážnom mestskom byte, obývačku vo väčších rozmeroch asi nebudete vlastniť. Aj v týchto typoch nehnuteľností sa väčšina obyvateľov orientuje na veľké kuchyne a chodby, hoci aj na úkor obývacej izby. Avšak tí, ktorí si na takéto obývačky potrpia môžu prísť do situácie, pri ktorej treba zariadiť veľký priestor v izbe. My máme samozrejme zaujímavé nápady ako na to.


Ak máte veľkú obývačku a zíde sa Vám inšpirácia, skúste niektorý z týchto tipov :


Použite veľkú sedačku – Veľká sedačka je plusom a pokiaľ je rohová, môže sa podieľať na štýlovom vzhľade celého priestoru. Okrem toho poskytne dostatok priestoru na sedenie viacerým naraz a bude aj posteľou pre návštevy.

Zdroj: www.apex-arch.sk


Vyplňte priestor vkusnými doplnkami – Nemusí to byť len nábytok, ktorý sa stará o vkusné zariadenie obývačky. Rôzne dekoračné predmety sú rovnako užitočné, takže nebojte sa zakomponovaniu ozdobných sôch, fontán a iných prvkov.

Zdroj: www.apex-arch.sk


Čo tak vysoké kvety – Živé izbové kvety sú prospešnou súčasťou každého interiéru. Ak máte vysoký strop a dosť voľného miesta v obývačke, môžete zaexperimentovať s palmami, čínskou ružou alebo inými tropickým kvetmi dorastajúcimi do výšky aj šírky. 

Zdroj: www.highlife.sk


Vytvorte si pracovňu – Pre ľudí pracujúcich z domu je riešenie veľkej obývačky jasné hneď. Vytvorenie pracovného kútika, ktorý môže byť aj oddelený, poslúži najlepšie. Nápadom sa medze nekladú, takže môžete tam zariadiť aj knižnicu či miesto pre umeleckú činnosť.

Zdroj: www.highlife.sk


Aj predelenie na zóny – Nemusíte mať doma pracovňu, aby ste rozdeľovali veľký priestor obývačky. Môžete v ňom vytvoriť rôzne iné zóny, napríklad relaxačný kútik a podobne. Posuvne steny zachovajú obývačku vcelku, no zároveň ju rozdelia.

Zdroj: www.vstavanesatniky.sk


Skúste aj mini fitko – Domáce minifitko, prečo nie? Pokiaľ máte zvyšný priestor v izbe, tak je to perfektná možnosť ako sa k tomu dopracovať. Keď nechcete posilňovacie stroje ani trenažér, dajte si tam šikovnú infrasaunu.

Zdroj: www.mikendapresent.sk


Domáca galéria pre fajnšmekrov – Máte umeleckého ducha a chceli by ste vystaviť obrazy, plagáty alebo fotky trebárs aj doma? Práve veľká obývačka sa môže hodiť, nakoľko sú v nej dlhé a široké steny.

Zdroj: www.adlerprint.sk


Herňa pre športovcov – Ešte tu máme jeden skvelý tip a tým je vytvorenie domácej herne. Biliardový alebo stolnotenisový stôl, stolný futbal či šípky, hrať ich môžete aj doma. Jedinou podmienkou je dostatok priestoru, čo veľké obývačky umožňujú.   

Zdroj: www.stmivani.eu


Aby nebolo zariaďovanie veľkých priestorov obývačky náročné a nestalo sa, že budete stáť pred poloprázdnou miestnosťou bez nápadu, mali by ste vyskúšať akékoľvek vyhovujúce spôsoby vedúce k peknému vzhľadu a praktickému umiestneniu doplnkov vrátane niektorých našich tipov. Samozrejme, odporúčame sa riadiť vlastným vkusom, čo dodá dobrý pocit z bývania vo vlastnom a umožní Vám vychutnať si obývačku naplno a vo veľkom.


Text : Róbert Bosák

Foto : apex-arch.sk, highlife.sk, vstavanesatniky.sk, mikendapresent.sk, adlerprint.sk, stmivani.eu