Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čínsky konkurent Tesly postaví prvú továreň na elektromobily mimo Ázie

Napísal Róbert Bosák, 10.08.2023

Tesla si chce udržať svoju pozíciu v oblasti výroby elektromobilov aj budovaním nových tovární. Jej najväčší konkurent na to odpovedá podobným krokom. Vedenie spoločnosti BYD ohlásilo výstavbu prvého závodu mimo Ázie.

Zdroj: byd.com

 

Prvá mimoázijská továreň v Brazílii

 

Čínsky výrobca elektromobilov už pôsobí mimo Ázie. Jeho súčasné aktivity mimo domovský kontinent sa spájajú s predajom elektrických áut. V blízkej budúcnosti rozšíri svoju pôsobnosť aj o výrobu vybraných modelov vozidiel. Prvé elektromobily BYD vyrobené inde ako v Ázii  vzídu z liniek v brazílskej továrni. Nová fabrika bude vybudovaná na severovýchode krajiny v brazílskom štáte Bahia.  

 

Náklady na výstavbu 3 mld. reálov

 

Nový závod bude patriť medzi najväčšie vo svojom regióne. Spoločnosť BYD investuje do jeho výstavby a následného spustenia výroby približne 3 mld. brazílskych reálov. Továreň na elektromobily je jedným z viac ako 10 investičných projektov, ktoré majú čínski investori v najbližších rokoch zrealizovať v Brazílii. Celkový objem prisľúbených investícií dosahuje 50 mld. reálov.

 

Začiatok výroby áut do roku 2024

 

Prvé elektromobily by mali vzísť z liniek v prvej továrni BYD prevádzkovanej mimo územia Ázie v roku 2024, najneskôr v roku 2025. Čínska spoločnosť v nej plánuje vyrábať elektrické aj hybridné vozidlá. Časť výroby pohltia podvozky pre elektrické autobusy a nákladné autá, ktoré sa majú vyvážať do viacerých krajín. Súčasťou výrobného komplexu bude aj areál, kde sa má spracovávať lítium určené pre medzinárodné trhy.

Zdroj: chinaknowledge.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: electriccars-info.com, byd.com, chinaknowledge.com