Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čínske obchodné centrá dobýjajú architektúru

Napísal Róbert Bosák, 20.12.2015

S rastúcou čínskou dominanciou napreduje aj miestna architektúra. Dobrým príkladom sú nové obchodné centrá, ktoré sa stávajú vzorom výstavby moderných nákupných zón pre celý svet.

Zdroj: www.chinadaily.com.cn

 

Developeri pôsobiaci v Číne sa neboja využiť potenciál tejto krajiny naplno a ich stratégia investovať do megalomanských objektov sa vo väčšine prípadov vypláca nadmieru dobre. Výsledkom sú aj niektoré moderné obchodné centrá, ktoré patria k najväčším a najlepším na svete. V krajine ich stojí niekoľko a každé z nich prináša niečo svojské, čo neuvidíme v žiadnom inom objekte. My sa poďme pozrieť na najzaujímavejšie strediská, ktoré dobyli svet architektúry a stali sa ukážkou sily súčasného retailového trhu v najľudnatejšej krajine sveta.

Zdroj: www.chinadaily.com.cn

 

New Century Global Centre – mesto v meste

 

Aj keď nejde o typické obchodné centrum, ale skôr o multifunkčný komplex prinášajúci rozšírené možnosti na obchod, kultúru a zábavu, New Century Global Centre je doslova príkladom ako ukázať z retailového trhu to najlepšie. Toto stredisko bolo zrealizované ako najväčšie svojho druhu na svete a v meste Čheng-tu zaberá plochu okolo 1,76mil.m2. Snáď ho môžeme pomenovať ako mesto v meste, pretože okrem kancelárií, hotelov či nákupných centier má aj vlastné umelé slnko s nepretržitým svietením.

Zdroj: thetrendingworlds.blogspot.com

 

Riverside 66 - 380 metrový žralok z Tchien-ťin

 

Mipim Award alebo familiárne nazývaný „realitný Oskar“ je najprestížnejšie ocenenie, aké môže nehnuteľnosť získať. Každoročne sa však konajú aj regionálne veľtrhy Mipim a jedným z nich je Mipim Asia, na ktorom v úvode decembra uspela práve Riverside 66. Ide o centrum s futuristickým dizajnom pripomínajúcim kostru žraloka, čo ale nie je jedinou zaujímavosťou. Budovu postavenú v meste Tchien-ťin vnímajú ako ideálny príklad zeleného centra, o čom svedčí aj udelenie zlatého certifikátu LEED, ktorý je medzi obchodnými centrami ojedinelý. Okrem toho, komplex dosahuje dĺžku 380 metrov, čo ho takisto radí k najväčším retailovým nehnuteľnostiam.

Zdroj: www.spiegel.de

 

New South China Mall – najväčšie, no poloprázdne

 

Najväčším čínskym centrom svojho druhu je práve New South China Mall, ktoré sídli v 8-miliónovom meste Tung-Kuan. Jeho plocha dosahuje až 660 000m2, čo ho robí najväčším v celej krajine, pokiaľ do zoznamu nerátame multifunkčné objekty ako New Century Global Centre, a popredná pozícia mu patrí aj v celosvetovom meradle. Obrovská výmera sa ale javí ako nevýhoda, pretože ani desať rokov po otvorení nie je centrum zaplnené nájomníkmi. 

Zdroj: www.cnn.com

 

Golden Resources Mall – vyhľadávaný unikát z Pekingu

 

Podobný osud ako New South China Mall nepostihol ďalšie megacentrum, ktoré patrí k tomu najlepšiemu, čo čínsky retail ponúka. 6 poschodí, farebný dizajn a zhruba tisícka obchodov sú dostatočným lákadlom pre spotrebiteľov, ktorí radi navštevujú unikátne centrum s predajnou plochou viac ako 550 000m2. Záujmu kupujúcich o Golden Resources Mall určite pomohla najmä lukratívna lokalita v blízkosti turistického centra Pekingu.

Zdroj: www.meiguoxing.com 

 

Čínsky retailový trh má čo ponúknuť a zmienené centrá sú toho najlepším dôkazom, aj keď v jednom prípade sa majiteľom nepodarilo prilákať záujem verejnosti. Veľkých stredísk je v rozľahlej krajine viacero a v najbližšej budúcnosti majú pribudnúť ďalšie moderné objekty. Domáci aj zahraniční developeri hľadajúci uplatnenie práve v Číne to s dobytím architektúry myslia zrejme naozaj vážne a ambiciózne idú za svojim cieľom, takže stavebné novinky z východu Ázie nás ešte určite viackrát prekvapia.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : chinadaily.com.cn, thetrendingworlds.blogspot.com, spiegel.de, cnn.com, meiguoxing.com