Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Čína prináša bývanie na štýl Benátok

Napísal Róbert Bosák, 23.02.2016

Jedinečnosť Benátok postavených na sieti vodných kanálov sa stáva námetom pre rôzne umelecké diela. Krása mesta inšpiruje aj architektov, ktorí potom pripravujú projekty rezidenčných budov postavených na vode v ďalších častiach sveta, napríklad v Číne.  

 

Nie sú to len Benátky, kde nájdeme rezidenčných elegánov stojacich priamo na vode. Nápad postaviť podobnú obytnú zónu dostali aj v Číne, kde sa nachádza jeden z najdlhších vodných kanálov na svete. Ten sa po najnovšom nebude pýšiť iba svojou bohatou históriou, ale takisto dokáže, že môže slúžiť ako ideálne miesto na bývanie.

 

Investorov zaujal britský návrh

 

Požiadavka na vybudovanie obytných domov priamo na Veľkom kanáli mala pár podmienok. Investori chceli moderné mezonetové byty, ktoré ponúknu nadštandardné bývanie na vode pri meste Hangzhou. Ich predstavu splnil britský ateliér David Chipperfield Architects, ktorý si získal dôveru a prebral taktovku nad realizáciou projektu The Xixi Wetland Estate.

Zdroj: www.davidchipperfield.co.uk

 

Kvalitu uprednostnili pred kvantitou

 

Iniciátori projektu mali jasný cieľ a tým bolo postaviť moderné bývanie ponúkajúce najvyšší možný komfort. Tomuto cieľu prispôsobili celý projekt a hneď po zverejnení prvých plánov výstavby bolo jasné, že kvalita zohrá dôležitejšiu rolu ako kvantita. Možno preto sa postavilo len 20 bytov, no ich úroveň potvrdzuje, že investori uprednostnili kvalitu života aj za cenu, že bytov bude málo.

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Unikátne bývanie v moderných mezonetoch 

 

Obytná zóna na Veľkom kanáli zaujme viacerými prvkami, no každý návštevník si ako prvé všimne dizajn jednotlivých objektov. Dvojposchodové príbytky so štýlovou fasádou vytvárajú obraz písmena H. Navyše ich obklopuje bohatá vegetácia, ktorá skrášľuje prostredie a prináša pocit koexistencie s prírodou. Krásu exteriéru dopĺňa vnútorné vybavenie, čo vytvára ideálnu harmóniu bývania. Bonusom sú vysoké okná zabezpečujúce presvetlenie a zaujímavý výhľad na nedotknutú krásu okolia.

Zdroj: www.domusweb.it


V Benátkach sa architekti musia prispôsobiť netradičnému urbanistickému riešeniu lokality, no v mestách ako Hangzhou nie je nutné stavať na vode. V tomto prípade išlo skôr o nápad zrealizovať jedinečný projekt, ktorý oživí miestnu architektúru a obyvateľom poskytne šancu na originálne bývanie vybočujúce zo stereotypu. Zámer tvorcov sa podaril a majitelia bytov si môžu užívať atmosféru Benátok aj v Číne.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dirt.asla.org, davidchipperfield.co.uk, e-architect.co.uk, domusweb.it