Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Chystá sa výstavba prvého dreveného mrakodrapu

Napísal Róbert Bosák, 02.05.2016

Milovníkov originálnej architektúry týkajúcej sa moderných drevostavieb čaká veľké prekvapenie. V Londýne totiž plánujú výstavbu najvyššej drevenej stavby sveta, ktorá by mala byť zároveň jednou z najvyšších budov Európy.

 

Výstavba moderných drevostavieb už dávno nie je len o realizácií malých rodinných domov a menších obytných budov. Architekti z celej Európy sa totiž začali vo veľkom zaujímať o najnovšie postupy vedúce k vzniku výškových objektov postavených na princípe využitia drevených konštrukcií. Tentoraz však nepôjde o hocijaký objekt postavený z dreva, ale rovno o mrakodrap siahajúci do neba.

Zdroj: www.archaddict.com

 

Odvážny projekt Dubovej veže

 

Niekoľko výškových drevostavieb už v európskych krajinách stojí, no aktuálne sa k nim má pridať Oakwood Tower alebo po našom „Dubová veža.“ Ide o projekt unikátneho dreveného mrakodrapu, ktorý má byť len o niečo nižší ako súčasný londýnsky výškový líder The Shard. Nápad sa zrodil v hlavách návrhárov zo spoločnosti PLP Architecture spolupracujúcich so študentmi univerzity Cambridge. Ich zámer vyvrcholil odvážnym, no fascinujúcim stavebným projektom, ktorý sa v prípade úspešnej realizácie zapíše do histórie veľkými písmenami.

 

Prvý drevený mrakodrap na svete

 

Na predstavenom projekte nie je výnimočné len použitie dreva ako dominantného stavebného materiálu. Pozornosť vzbudzuje plánovaná výška objektu, ktorá má dosiahnuť až 304 metrov. Doposiaľ sa drevostavba s podobnou výškou nepostavila nikde vo svete a popri aktuálnych lídroch z Bergenu alebo Melbourne dosahujúcich len niečo cez 30 metrov pôjde vôbec o prvý drevený mrakodrap.

 

Najvyššie európske veže majú konkurenciu

 

Pokiaľ sa plán výstavby Oakwood Tower podarí uskutočniť podľa súčasných plánov, Londýn sa bude pýšiť najvyššou drevostavbou na svete. To však nie je všetko, pretože navyše má ísť o budovu, ktorá výrazne prehovorí aj do poradia najvyšších stavieb starého kontinentu. Výška 304 metrov s 80 poschodiami je v Európe stále výnimočná a okrem spomínaného objektu The Shard, niekoľkých ruských veží a jedného chystaného projektu z poľskej Varšavy sa v Európe nič vyššie nepostavilo.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Londýnsku panorámu dotvára niekoľko mrakodrapov, no žiadny z nich nie je zrealizovaný na báze drevených konštrukcií. V prípade uskutočnenia výstavby Oakwood Tower pôjde o prvú drevostavbu presahujúcu 100 metrov nielen v Anglicku, ale na celom svete. 33- metrová veža Shoreditch spestrujúca Londýn tak ostane ako najvyššia drevostavba krajiny zatienená novým dielom, na ktoré sa nasmeruje všetka pozornosť. Najprv ju však musia zrealizovať, čiže zatiaľ je to stále len v rovine úvah.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : archaddict.com, dailymail.co.uk