Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Chystá sa výstavba najvyššieho afrického mrakodrapu

Napísal Róbert Bosák, 07.03.2015

Stavajú sa do obrovskej výšky, vyčnievajú nad ostatnými budovami a vďaka originálnemu dizajnu vzbudzujú úžas medzi domácimi aj návštevníkmi. Reč je samozrejme o mrakodrapoch, ktoré pribúdajú aj v Afrike. 

Zdroj: www.alnoortower.com


Počet mrakodrapov stúpa po celom svete a s ich výstavbou vo veľkom to vzali developeri naozaj vážne. Už to nie je len USA, Európa a atraktívne lokality v ázijských metropolách, kde sa stavajú najvyššie budovy sveta. Medzi najzaujímavejšie stavebné skvosty architektúry sa má pridať aj pripravovaný mrakodrap Al Noor Tower, ktorý získa titul najvyššej budovy v Afrike. 

Zdroj: www.yab.cz


Carlton Centre stratí prvenstvo


Je to viac ako 40 rokov, čo je budova Carlton Centre dominantou Afriky a doteraz ju neprerástla žiadna budova. Avšak to sa má zmeniť a objekt s výškou 223 metrov sídliaci v juhoafrickom Johannesburgu má uvoľniť prvenstvo pripravovanému projektu s názvom Al Noor Tower, ktorý bude podľa plánov autorov stavby hotový v roku 2018. Známy Carlton Centre si môže dovtedy užiť svoje posledné roky prvenstva medzi africkými výškovými budovami.

Veža svetla


S výstavbou Al Noor Tower, v preklade Veža Svetla, sa údajne začne už o 3 mesiace. Sídlom tohto originálneho monumentu bude marocká Casablanca, ktorá výškovými budovami nikdy neoplývala, takže mrakodrap s plánovanou výškou 540 metrov bude pre túto metropolu istým stavebným prelomom. Dielo so 114 poschodiami a plochou 335tisíc m2 má zdobiť stometrové vstupné átrium. Ďalšou zaujímavosťou je, že projekt je navrhnutý v štýle zelenej stavby.

Zdroj: www.alnoortower.com


Viac ako len mrakodrap


Chystaná veža nebude obyčajným mrakodrapom, ktorý sa o vzrušenie postará len dizajnom a výškou. Dubajskí developeri prichádzajú s originálnym nápadom, ktorý má byť symbolom celej Afriky, nakoľko koncept dizajnu pripomína 54 krajín kontinentu. Kvôli stabilnej geopolitickej situácií a vynikajúcej polohe v blízkosti Európy pripadla poloha pre mrakodrap na Maroko.

Zdroj: www.e-architect.co.uk


Tvorcovia tohto fascinujúceho projektu prišli s perfektným nápadom ako pozdvihnúť úroveň architektúry a zároveň podporiť ekonomiku v regióne. Pripravovaná výstavba spraví z Veže svetla najvyššie dielo na kontinente, samozrejme za predpokladu úspešného dokončenia projektu. Nielen domáci obyvatelia sa tak majú na čo tešiť a nám ostáva počkať, či budú podobné výškové budovy v Afrike pribúdať naďalej.


Text : Róbert Bosák

Foto : alnoortower.com, yab.cz, e-architect.co.uk